Εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Τσίπρα

Πραγματικά δεν μπορούμε να την καταλάβουμε ώρες – ώρες την τακτική που ακολουθεί η ΝΔ. Δείχνει να μην μαθαίνει από τα λάθη της, δείχνει να έχει τάσεις… μαζοχισμού και να αφήνει τον Τσίπρα να κάνει παιχνίδι και να την εγκλωβίζει σε μια ανόητη αντιπολίτευση.

Πέρασε το μισό φθινόπωρο και ασχοληθήκαμε με τη φυλομετάβαση, με την Εκκλησία που βγήκε στα κάγκελα… αλλά για μόνο ένα 24ωρο, με τους

εξωγήινους και το «δώρο» που έκανε ο Κυριάκος στη Βουλή, με τους νταγλαράδες με τα μούσια που πήγαν στα θεωρία ντυμένοι πριμαντόνες.

Επί βδομάδες τα κανάλια παίζουν ένα θέμα το οποίο ναι μεν είναι σοβαρό, ναι μεν είναι βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό, είναι ωστόσο από την άλλη και το καλύτερο μέσο αποπροσανατολισμού.

Τώρα, λοιπόν, το άλλο μισό φθινόπωρο, μπορεί να φτάσουμε και στα Χριστούγεννα, θα το φάμε με το χασισάκι. Έβαλαν «λαγό» τον Τσιρώνη να μιλά για γλάστρες με κάνναβη στο μπαλκόνι, τσίμπησε η ΝΔ, άρχισε τις ανακοινώσεις στη λογική «τι πίνετε, τι καπνίζει ο Καρανίκας», μπήκε και ο Άδωνις στο παιχνίδι και τσακώνεται στα τηλεπαράθυρα και στήθηκε μια χαρά ένα ακόμη «αφήγημα».

Θα φάμε τις ώρες και τις μέρες μας για το αν πρέπει να νομιμοποιηθεί πλήρως το χασίς που έτσι κι αλλιώς κυκλοφορεί παντού. Θα αναλωθούμε σε ατέρμονες συζητήσεις για το αν είναι η αρχή νομιμοποίησης όλων των ναρκωτικών, αν θα διαφθαρούν τα παιδιά μας, αν η Εκκλησία συμφωνεί ότι καταστρατηγούνται τα ιερά και τα όσια. Θα βγουν και οι ψυχολόγοι, οι γιατροί, πέντε – έξι χρήστες και όλα μια χαρά.

Αν συνδυαστεί όλο αυτό το αφήγημα με τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου και δεν πιάσουν τους δράστες τότε μπορεί να σουβλίσουμε αρνιά με αυτά τα θέματα.

Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ προαναγγέλλει με την έκθεσή του νέα μέτρα 2,5 δις. Την άλλη μέρα διευκρινίζει ότι δεν ζητά νέα μέτρα αλλά λέει στους Ευρωπαίους να μειωθούν τα πλεονάσματα. Οι Βρυξέλλες απαντούν ότι δεν θα μειωθούν οι στόχοι, άρα πάμε σε νέα μέτρα… Για να μην πούμε ότι κανείς δεν μιλάει, κυρίως από τη ΝΔ για τοQEτου Ντράγκι που χάθηκε οριστικά αφού η αρχή του τέλους του προγράμματος είναι εδώ με την Ελλάδα να μην παίρνει ούτε ένα ευρώ.

Κι εμείς ασχολούμαστε με τη μαστούρα. Κυρίως δε η αντιπολίτευση ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, όμως, με τα πραγματικά προβλήματα χάνει τη μπάλα. Ακόμη κι αν υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε γι’ αυτά στο τέλος χάνονται μέσα στην οχλαγωγία.

Και ο Τσίπρας χαμογελάει από την Ουάσιγκτον αφού πρώτα μας έδειξε πώς ο Τομ Κρουζ είναι γατάκι μπροστά του αφού ταF-16 είναι φτιαγμένα μόνο για άνδρες όπως ο πρωθυπουργός.

Τον επόμενο χρόνο η κυβέρνηση θα παίξει καλά το ρόλο του «Αγίου Γεωργίου» που εξοντώνει τα μνημόνια. Δείτε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που θέτει τις προτεραιότητες της… μεταμνημονιακής εποχής και μιλά για ανάπτυξη, μείωση του χρέους και άλλα τέτοια κωμικά, όταν ξέρει ότι η χώρα θα είναι υπό αυστηρή εποπτεία για χρόνια.

Ο Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα. Δεν τον νοιάζει αν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2019 ή αν το μνημόνιο δεν θα είναι ένας εφιάλτης που πέρασε. Διότι ξέρει ότι τον «μουτζούρη» άλλος θα τον πάρει, κι αυτός θα γελάει από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Όσο η ΝΔ ασχολείται με θέματα τα οποία αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, όσο τα πραγματικά προβλήματα κρύβονται καλά στις ντουλάπες του Μαξίμου, τόσο θα χάνει την εικόνα της εναλλακτικής πρότασης. Οι πολίτες αναζητούν λύσεις, μια νέα προοπτική και δυστυχώς δεν την βρίσκουν και απογοητεύονται.

Στο ερώτημα, λοιπόν, «τι πίνετε» η απάντηση είναι ότι «τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια». Ας το προσέξουν στην Πειραιώς μην τους κλείσουν και το δικό τους σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα