Έφταιξε και ο δεξιός λαϊκισμός

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ονόματα σχετικά με τους υπαίτιους της πτώσης της κυβέρνησής του. Είπε ότι τους έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, ο Κουβέλης.

Κι αυτό σε αντιπαραβολή των όσων είπε ο Νίκος Βούτσης, ότι δηλαδή την προηγούμενη κυβέρνηση την έριξαν οι ξένοι. Ναι, λοιπόν, έχει δίκιο ο Σαμαράς, άλλωστε από την πρώτη στιγμή κι εμείς στο Antinews αυτό είχαμε επισημάνει. Όλους αυτούς που ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε εμείς τους είπαμε «λαϊκισμός». Θα μπορούσες να το πεις και πολιτική και κοινωνική καφρίλα, κάποιοι ξεφτιλισμένοι που δεν υπολόγισαν ούτε τη ζημιά που θα προκαλούσαν στη χώρα μόνο και μόνο για να αρπάξουν την εξουσία.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε. Οι ίδιοι που κάποτε έβριζαν γερμανοτσολιάδες και προδότες είναι τρεις φορές χειρότεροι. Όμως, αυτά είναι παρελθόν, όσοι πολίτες έχουν μυαλό ξέρουν ποιοι έριξαν τον Σαμαρά από την κυβέρνηση και τη χώρα τα βράχια.

Για σκεφτείτε το εξής: Πέθαναν χθες στην Κατερίνη τρεις συνάνθρωποί μας από πυρκαγιά σε πολυκατοικία. Ενδεχομένως να επρόκειτο για αναμμένη σόμπα ή κάποιο άλλο θερμαντικό σώμα. Σκεφτείτε τι θα έλεγαν οι αριστεροί και οι ψεκασμένοι αν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ. Θυμηθείτε τα… μαγκάλια της οργής, τότε που έκαναν διαδηλώσεις γιατί δήθεν πέθαινε κόσμος από την ανέχεια ή λιποθυμούσαν παιδάκια στα σχολεία.

Θα μας επιτρέψει όμως ο πρώην πρωθυπουργός να αναφερθούμε και σε κάποιους άλλους που τον έριξαν και που ο ίδιος δεν θέλησε να πει σε ένα συνέδριο της ΝΔ όπου προέχει η ενότητα.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ούτε να δίνουμε συγχωροχάρτια σε όλους εκείνους εντός της Νέας Δημοκρατίας που είχαν ξεσαλώσει από τις αρχές του 2014. Όλοι εκείνοι οι δεξιοί λαϊκιστές που μια ζωή, στο όνομα του κόσμου, στο όνομα της… περιφέρειάς τους, βγαίνουν και το παίζουν πατριώτες εκ του ασφαλούς.

Θα θυμάστε στελέχη της ΝΔ, βουλευτές και πολιτευτάδες που έκαναν αποκλεισμό στο γραφείο του Στουρνάρα, τότε υπουργού Οικονομικών, για να μη βάλει ΕΝΦΙΑ στην επαρχία και να επιβαρυνθούν μόνο τα αστικά ακίνητα;

Θα θυμάστε κάποιους περίεργους τύπους, αρκετοί εκ των οποίων ήταν και στο συνέδριο, που ζητούσαν ανασχηματισμό το 2014; Τους θυμάστε να λένε ότι πρέπει να εκπροσωπηθεί και η… λαϊκή δεξιά γιατί αυτή καταλαβαίνει καλύτερα τους πολίτες απ’ ότι οι τεχνοκράτες;

Μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς είχε πολλούς εχθρούς και μέσα στη ΝΔ, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, των ψεκασμένων και των διάφορων συλλογικοτήτων που έκαιγαν όποτε γούσταραν την Αθήνα.

Ποιοι ήταν αυτοί που γκρίνιαζαν συνεχώς ρίχνοντας νερό στο μύλο του Αλέξη; Τους θυμάστε που έριχναν μπηχτές, απειλούσαν ότι θα καταψηφίσουν νομοσχέδια, απαιτούσαν εξαιρέσεις από νόμους που ήταν για όλους;

Ο λαϊκισμός, λοιπόν, εντός κι εκτός ΝΔ, έριξε τον Σαμαρά κι έφερε τον Τσίπρα. Οι απαιτήσεις τους για… αλλαγή πορείας μετά τις ευρωεκλογές του 2014, ήταν εκείνες που τελικά ανάγκασαν την κυβέρνηση να στρίψει το τιμόνι και να χαθεί η μπάλα.

Βεβαίως και η τότε κυβέρνηση δεν είχε δύναμη από μόνη της να παραμείνει στην εξουσία. Άπαξ και ο Κουβέλης με τον Τσίπρα και τον Καμμένο είχαν κάνει deal Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εκλεγόταν ώστε να συνεχιστεί η παραμονή της ΝΔ στην εξουσία.

Ασφαλώς και όλοι αυτοί φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το κακό που έγινε. Όμως, οφείλει και η ΝΔ κάποια στιγμή να κάνει την αυτοκριτική της και να λύσει τα προβλήματά της. Ποιοι την έδιωξαν από την εξουσία, ποιοι επέτρεψαν στο καραβάνι του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή, ποιοι παρέδωσαν τα όπλα και ξεπουλήθηκαν για λίγες στιγμές εξουσίας.

Έχουν γνώση οι φύλακες και η ζωή δεν πρόκειται να τους χαριστεί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords