Ε.Ε.-Βρετανία: Μεταβατική περίοδος έως 31 Δεκεμβρίου 2020

Στο μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας που θα οδηγήσει σε μια "συντεταγμένη αποχώρηση" του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξαν Βρετανία και Ε.Ε.

Ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν για μια μεταβατική περίοδο, χαρακτηρίζοντας τη σχετική ανακοίνωση "αποφασιστικό βήμα".

Η μεταβατική περίοδος θα ξεκινήσει από την ημέρα του Brexit, στις 29 Μαρτίου 2019, και σχεδιάζεται να στρώσει τον δρόμο για τη μελλοντική μόνιμη σχέση των δύο μερών. Σύμφωνα με το προσχέδιο της συνθήκης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters,

η μεταβατική περίοδος θα τελειώσει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Όπως ανέφερε ο Μπαρνιέ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό διαπραγματευτή Ντέιβις Ντέιβις, επήλθε συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών πολιτών στην Ε.Ε. μετά το Brexit.

Επισήμανε πάντως ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά σε σημαντικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του συνόρου της Βόρειας Ιρλανδίας.

Και οι δύο πλευρές ευελπιστούν οι όροι μιας συμφωνίας για τη μεταβατική περίοδο να κυρωθούν στη Σύνοδο της Ε.Ε. αυτήν την εβδομάδα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα