ΕΕ: Mια συμφωνία με την Ελλάδα «είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον»

Οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο του Eurogroup, υπήρξε πρόοδος και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον αν όλοι εμφανιστούν λογικοί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές να υπάρξει σήμερα συμφωνία τόνισε ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί και θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά.

Εξάλλου, όταν τού ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ότι κινούνται κοντά

στις θέσεις του Βερολίνου, ο Μ. Σχοινάς είπε ότι ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν ήταν το προϊόν συμφωνίας ούτε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά ούτε και με τους εμπλεκόμενους επιτρόπους.

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός Επίτροπος δήλωσε σήμερα,ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά πιθανόν να χρειασθεί γι' αυτό να πραγματοποιηθεί μία νέα σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα.

«Εργαζόμαστε, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Έτινγκερ σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας: «Στη βάση αυτή, θεωρώ ότι θα είναι δυνατή μία συμφωνία τις επόμενες οκτώ ημέρες - εάν χρειασθεί με μία ακόμη σύνοδο των αρχηγών των κυβερνήσεων».

Οι συζητήσεις συνεχίζονται στο επίπεδο του Eurogroup και η Κομισιόν, εκπροσωπείται από τους επιτρόπους Πιερ Μοσκοβισί και Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει προσωπική εμπλοκή στο θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, σημείωσε ο Μ.Σχοινάς.

Πηγή:ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα