Εδώ η Ελλάδα καίγεται κι ο «στρατηγός Καμμένος» κόβει κορδέλες

Σχεδόν ολόκληρη την ημέρα, και ενώ καιγόταν η Αθηνά και πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο επικεφαλής του νευραλγικής σημασίας υπουργείου και για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, βρισκόταν, μαζί με ολόκληρη την στρατιωτική ηγεσία (με εξαίρεση τον αρχηγό ΓΕΣ), στην Ικαρία για να εγκαινιάσει έναν δρόμο που φτιάχνει ένα τάγμα Μηχανικού. Είναι το τάγμα που ο υπουργός θέλει να «βαφτίσει» ως νέα ΜΟΜΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με έντονη φημολογία στο υπουργείο Άμυνας, το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού, που έχει μεταφερθεί στο νησί από τις 6 Ιουλίου (πάνω από δέκα ημέρες), λέγεται πως είναι ενταγμένο στους σχεδιασμούς του ΓΕΣ για την φετινή αντιπυρική περίοδο. Κάτι φυσικό βέβαια, δεδομένου ότι όλες εκείνες οι μονάδες που διαθέτουν τεχνικά μέσα, όπως και το συγκεκριμένο τάγμα, προορίζονται, εφόσον χρειαστεί, για να σπεύσουν επί τόπου, προκειμένου να φτιάξουν πρόχειρες αντιπυρικές ζώνες, κ.ο.κ. Και, εννοείται, το θέμα δεν είναι αν χρειαζόταν το τάγμα στις συγκεκριμένες πυρκαγιές ή μπορούσε να καλυφθεί από άλλα τάγματα. Το ζήτημα είναι ότι σε τέτοιες περιόδους –που είναι και «πονηρές» πολιτικά- δεν μπορείς να στέλνεις τέτοιες δυνάμεις σε αποστολές «πολυτελείας».

[photo_1]

Έτσι, ο πρωθυπουργός, όταν έσπευσε λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Καρέα, στο υπουργείο, για να παρακολουθήσει από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) τις εξελίξεις, εννοείται ότι δεν βρήκε ίχνος του κ.Καμμένου στο υπουργείο. Μετά από 6-7 ώρες μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών σε Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, το γραφείο του υπουργού πληροφορούσε (περί τις 6 το απόγευμα) ότι ο υπουργός «επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω πυρκαγιών». Φαντάσου, δηλαδή, και να μην ήταν εσπευσμένη η επιστροφή του, πότε θα ερχόταν στην Αθήνα! Τον κ.Τσίπρα υποδέχτηκε κατά την είσοδό του στο υπουργείο ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας (πρώην στρατιωτικός, ανήκει στην «τάση» της ομάδας «Πράττειν» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά), και στην αίθουσα επιχειρήσεων, όπου τον συνόδευσε, τον περίμενε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο οποίος ανήκει στο «αριστερό ρεύμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, και το πιθανότερο είναι να απομακρυνθεί από τη θέση του με τον ανασχηματισμό. Παρά ταύτα, η ατμόσφαιρα μεταξύ τους ήταν ήρεμη.

Κατά πληροφορίες, το πρωΐ επικρατούσε ένα σχετικό αλαλούμ στο υπουργείο, και δεν υπήρχε καλός συντονισμός μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Κάτι που, εκτός των άλλων, οφειλόταν και στην απουσία της στρατιωτικής ηγεσίας, λόγω Ικαρίας. Τελικώς, «τάξη» φέρεται να επέβαλε ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος επανειλημμένως ακούστηκε να φωνάζει στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα