ΕΔΕ για την επίθεση κατά αστυνομικών στο Πρωτοδικείο

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα όσα συνέβησαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ διατάχθηκε προκειμένου να διερευνηθούν:

• η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων στα χθεσινά περιστατικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών,
• οι συνθήκες τραυματισμού των αστυνομικών καθώς και
• οι συνακόλουθες δηλώσεις

– ισχυρισμοί αστυνομικών σε Μ.Μ.Ε., περί «εντολών» να μην γίνουν συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται πως αστυνομικοί που βρέθηκαν στο Πρωτοδικείο για να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση μοτοπορείας αντιεξουσιαστών το 2012, δέχτηκαν επίθεση από αναρχικούς.

Οι αστυνομικοί έχουν δηλώσει πως αναγνώρισαν κάποιους από τους δράστες και θέλησαν να υποβάλλουν μηνύσεις, ωστόσο, όπως ισχυρίστηκαν, οι επικεφαλής των μέτρων είχαν «παθητική» στάση.

Σάλος με την Παπακώστα – Η αυτοπροστασία αστυνομικών και ο χρησμός στο Facebook

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η άποψη της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να… αυτοπροστατεύονται.

Η Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τα όσα πρωτοφανή έγιναν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όταν αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και στην συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού διέψευσε κατηγορηματικά πώς δεν δόθηκε καμία εντολή να μην γίνουν συλλήψεις και τόνισε ότι θα «πρέπει να ενοχοποιήσουμε τα κράνη» που φορούσαν οι αντιεξουσιαστές, υποστήριξε «Θα πρέπει και οι ίδιοι (οι αστυνομικοί) να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προστατέψουν τον εαυτό τους. Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα ανασφάλειας δεν θα το επιτύχουν. Οι μέρες είναι περίεργες».

Νέος χρησμός Παπακώστα: Κάποιοι αρνούνται να συμπεριφερθούν υπεύθυνα

«Έκανα έκκληση σε όλους την ευαίσθητη αυτή περίοδο να λειτουργήσουμε με χαμηλούς τόνους στα ζητήματα Ασφάλειας. Δεν εισακούσθηκα, διότι προφανώς κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Ας αναλάβουν και την ευθύνη», σχολίασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, με ανάρτησή της στο Facebook.

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευσηΝΔ: Υπουργείο Προστασίας του … Ρουβίκωνα

Ψηλά θα κρατήσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους η ΝΔ που έχει θέσει από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της ανομίας και τις ανασφάλειας των πολιτών. Στην Πειραιώς άσκησε σκληρή κριτική στην Κατερίνα Παπακώστα. «Έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΙΝΑΛ για Παπακώστα: Στο τέλος θα πει στους αστυνομικούς να… κοιμούνται

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα στο Open, η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε:

«Τα παρέδωσαν όλα στην ανομία και την ασυδοσία! Και η αρμόδια Υφυπουργός λέει στους αστυνομικούς να προστατεύουν τους εαυτούς τους. Την επόμενη φορά θα τους πουν να προσποιηθούν ότι κοιμούνται! Είναι κυνικοί, ανόητοι και επικίνδυνοι!».

Ειδικοί Φρουροί: Αν …αυτοπροστατευόμαστε, καλύτερα να καταργηθούμε

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας εξέφρασε την έντονη ανησυχία αλλά και δυσαρέσκειά του για τις επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών.

«Η αστυνομία είναι για να προλαμβάνει το έγκλημα. Αν περιοριστεί στην αυτοπροστασία καλύτερα να καταργηθεί η έννοια της αστυνομίας», τόνισε το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα στο Open και την Έλλη Στάη.

Επίσης ανέφερε πως είναι καθημερινές πλέον οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. «Η αστυνομία είναι αμυνομένη, έχει μουδιασμένη συμπεριφορά απέναντι σε συλλογικότητες που γελοιοποιούν την ίδια και την πολιτεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούμας.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα