Εμπλοκή με την Τρόικα;

Οι διαβουλεύσεις πάνω στη δέσμη μέρων που τους έχουμε στείλει συνεχίζονται, καθώς επίσης και οι διευκρινίσεις που έχουν ζητήσει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου, προηγουμένως, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δεχθεί το κλιμάκιο της τρόικας.

Η

συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά.

Ο κ. Στουρνάρας δεν απάντησε εάν θα γίνει νέα συνάντηση και εάν η τρόικα ζητά μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις.

«Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εργώδεις διαβουλεύσεις και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με ευρωπαίους ομολόγους του και ανώτατους αξιωματούχους της E.E.
Eπίσης είπε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με την τρόικα αλλά και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς όμως να είναι γνωστός ο χρόνος σύγκλισής της.

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα στο Eurogroup την επόμενη Δευτέρα να μην υπάρχει οριστική συμφωνία, απάντησε πως “επιδίωξη μας είναι να είμαστε εντός των προθεσμιών”.

Οι επικεφαλής της τρόικας εμμένουν στις ενστάσεις τους και απορρίπτουν μέτρα 2 δισ. ευρώ, από τα συνολικά που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά.

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο, η οποία διήρκησε 1,5 ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα