Εμπλοκή λόγω επιμονής Σαμαρά στον χαρακτήρα της κυβέρνησης;

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, βγήκε πριν από λίγο και ισχυρίστηκε ότι “με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά”.

Όπως γράψαμε προηγουμένως ο Γ. Παπανδρέου έφυγε στις 10μμ απο την Βουλή

λέγοντας “έχουμε βρει το όνομα, αλλά θα σας το ανακοινώσουμε αύριο”

‘Άλλες “ανώτατες κυβερνητικές πηγές”, όμως, δήλωσαν στο ΒΗΜΑ ότι λόγω της επιμονής του Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματός του στην νέα κυβέρνηση, υπάρχει εμπλοκή.
Ο ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων «πάγωσαν» από το απόγευμα της Δευτέρας, επειδή τόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Παπαδήμος επισημαίνουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η νέα κυβέρνηση θα εκπέμψει λάθος συμβολισμούς, αν στην σύνθεσή της περιληφθούν μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μη πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γ. Παπανδρέου στην τελευταία επικοινωνία του με τον κ. Σαμαρά, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας και η επιλογή του νέου πρωθυπουργού, εφόσον ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν δεχθεί την συμμετοχή και δικών του συνεργατών σε ορισμένα υπουργεία. Λέγεται μάλιστα πως με την άποψη αυτή συντάσσεται και ο κ. Λ. Παπαδήμος και για τον λόγο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί ότι θα είναι εκείνος ο νέος πρωθυπουργός.
Από τη ΝΔ δεν λένε τίποτα. Σιγή ασυρμάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα