Ε, όχι και να βάλουμε «μπουρλότο» στη κυβέρνηση…

Η ελευθερία έκφρασης της γνώμης είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Όπως και το δικαίωμα της κρίσης και της επίκρισης της εκάστοτε κυβέρνησης από τους πολίτες.

Για τους δημοσιογράφους είναι υποχρέωση. Είναι υποχρέωσή τους να γράφουν και τα καλώς και τα κακώς κείμενα μιας κυβέρνησης στους τομείς που ασκεί πολιτική. Εμείς εδώ στο Antinews χρόνια τώρα ασκούμε κριτική αλλά καλόβουλα.

ΠΟΤΕ δεν εκβιάσαμε κανέναν πολιτικό, καμία κυβέρνηση και κανέναν πολίτη. Κρίναμε σκληρά – και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε –

αλλά μέσα στα όρια της δημοκρατίας και της ανθρώπινης ευπρέπειας. Παράλληλα εκφράσαμε προβληματισμούς, συνομιλήσαμε και συνομιλούμε απευθείας με τους αναγνώστες μας (ακόμη και τους «βαλτούς») και προσπαθήσαμε να δείξουμε ότι δημοσιογραφία χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών στον 21ο αιώνα δεν τη λες και δημοσιογραφία.

ΠΟΤΕ δεν υπήρξε για εμάς, πακτωλός χρημάτων και επιχορηγήσεων και ποτέ δεν κλαφτήκαμε γιατί δεν πήραμε μερικά από τα εκατομμύρια ευρώ που μοιράζει κάθε χρόνο το ελληνικό κράτος και οι «θυγατρικές» του.

Στηριχτήκαμε στα πόδια μας, πέσαμε, ξανασηκωθήκαμε, ξαναπέσαμε, ξανασηκωθήκαμε, γιατί έτσι είναι η ζωή, η κοινωνία, η δημοσιογραφία.

Δεν είμαστε εθνικιστές. Είμαστε όμως πατριώτες. Αγαπάμε την πατρίδα μας και υποστηρίζουμε τους πολίτες. Όταν βλέπουμε ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει με συρρίκνωση και οι πολίτες ασθμαίνουν, πως να το κάνουμε; Θα γράψουμε. Θα κρίνουμε και θα επικρίνουμε. Θα «φωνάξουμε». Αν δεν το κάνουμε δεν θα ήμασταν δημοσιογράφοι αλλά δακτυλογράφοι.

Θα γράψουμε και «μπράβο» θα γράψουμε και «κακώς». Και βάσει της εμπειρίας μας, το «κακώς» είναι αυτό που βοηθάει. Αυτό που δείχνει τα λάθη και μπορεί μια κυβέρνηση να τα διορθώσει ή έστω να το πάρει υπόψη της.

Και ναι, για το αν κάποιοι θέλουν να το εμπεδώσουν, ανήκουμε στη δεξιά και στη κεντροδεξιά. Χωρίς κυβιστήσεις και πιρουέτες, σκεφτόμενοι στο «ποιος είναι σήμερα στη κυβέρνηση» για να τον υποστηρίξουμε. Οι απόψεις μας είναι αυτές.

Καλό είναι να μη μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί που έλεγαν: «θα βαράμε νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν» το 2014 και γίναμε «αναστενάρηδες». Αυτοί που φώναζαν για το mail Χαρδούβελη και μας οδήγησαν στη «Βαρουφάκεια καταστροφή». Και δεν ξεχνάμε. Δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται να ξεχάσουμε.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν συνομιλούμε ή δεν θέλουμε κάποια στιγμή να δούμε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ενωμένους απέναντι στη φτώχεια του μνημονίου (που δεν έφυγε παρά μόνο στη φαντασία μερικών), στις ωμές απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και της Κύπρου, από βορρά, νότο, ανατολή και δύση και στο να καταλάβουν ότι ένα κράτος δεν μπορεί μόνο να ζητάει αλλά και να δίνει στους πολίτες.

Έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν συνάδελφε που έγραψες: «Το φιλο-Σαμαρικό Antinews σε Κυριάκο: Μπουρλότο στο κόμμα εάν προτείνεις Παυλόπουλο για Πρόεδρο».

Πριν βγάλεις συμπεράσματα, πριν γράψεις, έλεγξε καλά τις πηγές σου. Διάβασε αυτό που σε απασχολεί ξανά και ξανά για να το καταλάβεις. Τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν. Ξέρεις πως έκανες λάθος. Προσπάθησες να μας πλήξεις με λάθος τρόπο ή στην καλύτερη νόμιζες πως έβγαλες λαβράκι, αλλά τελικά έπιασες αντζούγια.

ΠΟΤΕ εμείς δεν θα ζητήσουμε ή θα προσπαθήσουμε δολίως να ρίξουμε μια κυβέρνηση ή να δημιουργήσουμε θέματα από εκεί που δεν υπάρχουν. Θα παραθέτουμε υγιές ρεπορτάζ και υγιείς κριτικές.

Το αν θα επιβιώσει ή όχι μια κυβέρνηση το αποφασίζει ο λαός.

Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία που την ερμηνεύετε κατά το δοκούν.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να μας διαβάζετε. Είστε όμως υποχρεωμένοι να μας σέβεστε όπως σας σεβόμαστε. Και όχι, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε «σύρραξη» μαζί σας, για τον απλούστατο λόγο ότι τους αντιπάλους μας τους επιλέγουμε εμείς, γιατί έχουν μεγάλη αξία στο να γίνουμε καλύτεροι...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα