“Δυσβάστακτο” το νέο Μνημόνιο, λένε στο … ΠΑΣΟΚ!

13:44 8/2/2012 - Πηγή: Antinews

«Tο θέμα των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγμάτευσης προκειμένου να φτάσουν στα επίπεδα των ανταγωνιστικών χωρών».

Αυτή είναι η νέα φράση που αναφέρεται στο προσχέδιο του Μνημονίου που επεξεργάζονται τα επιτελεία των κομμάτων. Πρόκειται για μια φράση που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η Κερκόπορτα για νέες μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μέσω της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και

της ουσιαστικής νομιμοποίησης των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Στην ουσία κάθε εργοδότης, χωρίς κανένα έλεγχο θα έχει δικαίωμα να καθορίζει το μισθό που θα δίνει στους υπαλλήλους του, ξεκινώντας από τη βάση που είναι ο ψαλιδισμένος κατώτατος μισθός. Εκεί θα κτίζονται τα βασικά επιδόματα ενώ παγωμένες θα μένουν οι ωριμάνσεις. Με τον τρόπο αυτό πάμε σε έναν εργασιακό και μισθολογικό μεσαίωνα στον οποίο κουμάντο θα κάνουν οι εργοδότες και κωπηλάτες στη γαλέρα οι εργαζόμενοι.

Το θέμα αυτό συζήτησαν και στο ΠΑΣΟΚ, όπως και τα άλλα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο. Ο Γ. Παπανδρέου διάβαζε το Μνημόνιο από το Καστρί ενώ άγνωστο είναι αν το διάβασε αυτή τη φορά ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Τα κομματικά στελέχη στην Ιπποκράτους έκαναν λόγο για Μνημόνιο πιο σκληρό από ποτέ, δυσβάστακτο για τον ελληνικό λαό.

Αργά το θυμήθηκαν βέβαια οι πασόκοι. Ήταν αυτοί που άνοιξαν την πόρτα και μπήκε μέσα η τρόικα, αυτοί που έφεραν τη θύελλα στη χώρα. Σιγά μην το παίξουν και αντιμνημονιακοί τώρα. Διότι άλλο τα λόγια κι άλλο οι πράξεις. Αν έχουν τα κότσια, ας ρίξουν την κυβέρνηση, ας μην ψηφίσουν το Σαββατοκύριακο το Μνημόνιο.

Έχουν τα κότσια;

Keywords
Τυχαία Θέματα