Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη ως αντιπολίτευση γιατί δαιμονοποίησε το μνημόνιο

23:58 4/9/2015 - Πηγή: Antinews

Η αποστροφή του Γιάννη Δραγασάκη στη συνέντευξή του στο real fm που είπε επί λέξει: «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε

είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές» έβαλε φωτιές στην Κουμουνδούρου.

Η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη άρπαξε την ευκαιρία και μίλησε για «μετάλλαξη του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ σε νεομνημονιακό κόμμα» και έκανε λόγο για «αυτοκριτική Δραγασάκη που θα χαροποιήσει τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε».

Μάλιστα οι Λαφαζανικοί το πήγαν παραπέρα και χαρακτήρισαν «θλιβερό» ο «στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα να μιλάει με μια γλώσσα που προσομοιάζει με εκείνη των δανειστών». Επισήμαναν δε ότι αποκορύφωμα των όσων είπε ο Δραγασάκης ήταν ότι «εκείνο που με ανησυχεί είναι να μην προκύψει μία κατάσταση κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε (με τους «εταίρους») αυτόν τον καιρό» και κατέληξαν τονίζοντας ότι «υποβάλλει, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός μιας αυριανής οικουμενικής κυβέρνησης, αξίωμα για το οποίο τον είχε προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης».

Οι δηλώσεις αυτές που ήρθαν μόλις μια μέρα μετά τα ανοίγματα του Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά αλλά και την παραδοχή του Τσίπρα ότι η αυτοδυναμία απλά δεν υπάρχει προκάλεσαν μεγάλη μανούρα και μάλλον λειτουργούν ως η κλωτσιά που χύνει το γάλα από την καρδάρα για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να συσπειρώσει τη μισή εκλογική του βάση που είναι εντελώς αποκαρδιωμένη και λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί του Λαφαζάνη.

Η τραγελαφική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η Κουμουνδούρου τώρα κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον Λαφαζάνη για «μονταζιέρα» και ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις του Δραγασάκη διαστρεβλώθηκαν!

Για να καταλάβετε τι πανικός έχει πέσει, μετά την «αριστερή μελαγχολία» το έριξαν και στην υψηλή ανάλυση και τη φιλοσοφία και προσφέρουν άφθονο γέλιο στο φιλοθεάμον κοινό οι ΣΥΡΙΖαίοι μιλώντας για τη διάκριση «μορφής και περιεχομένου» στις δηλώσεις Δραγασάκη.

Για την επίμαχη φράση του Δραγασάκη περί δαινομονοποίησης η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι: «Είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά αυτή είχε σκοπό ακριβώς να καταδείξει τη διάκριση μεταξύ μορφής και ουσίας και την ανάγκη να κατανοήσουμε τις σημαντικές διαφορές της συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε με τα προηγούμενα Μνημόνια, και όχι προφανώς να "εξευγενίσει" τα Μνημόνια».

Καλή διασκέδαση…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα