Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ με 22 μονάδες

Της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών απολαμβάνουν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό και την ανάσχεση της οικονομικής ύφεσης, όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά", από τις 22 μέχρι τις 27 Μαΐου.

Η μέτρηση ιχνηλατεί και τις προθέσεις της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ

διαπιστώνει την υψηλή δημοφιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και τη σαφή υπεροχή του, έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός” ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 54,1%, έναντι 23,2% του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης όσον αφορά τις θετικές γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 68,7%, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ 36%, η Φώφη Γεννηματά 27,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 24,1%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 17,9% και ο Γιάννης Βαρουφάκης με 15,4%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,6%, "Λευκό-Ακυρο" 0,8%, "Δεν θα ψηφίσω" 2,2%", Αναποφάσιστοι 10,5%, ενώ δεν απάντησαν 2,8%.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα