Διήμερο συλλαλητηρίων και διαδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

15:21 7/9/2018 - Πηγή: Antinews

Με πορεία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, σήμερα το πρωί, και την συγκέντρωση των ένστολων στις 18:00 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο άρχισαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη που θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Επί ποδός θα βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ στην πόλη έχουν μετακινηθεί

αστυνομικοί από την Αθήνα και άλλες περιοχές.

Στην επιχείρηση ασφάλειας συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο, σκάφη του Λιμενικού, και πράκτορες του FBI και της CIA καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τιμώμενη χώρα.

Τέσσερις είναι οι κυριότερες συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο.

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα αρχίσει στις 18:00 η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει προγραμματισθεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο.

Όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν, στις 19:00 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στον Εισαγγελέα οι αναρχικοί που πήγαιναν με βαριοπούλες στη Θεσσαλονίκη

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγούνται οι τέσσερις αντιεξουσιαστές που εντόπισαν χθες Πέμπτη οι αρχές πριν προλάβουν να μεταβούν οδικώς στη Θεσσαλονίκη έχοντας μαζί τους βαριοπούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, ενόψει της ΔΕΘ.

Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 27, 26, 25 και 16 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από το νόμο δακτυλοσκοπική σήμανση.

Στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκαν βαριοπούλες, ένα σφυρί, ασύρματοι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες με φίλτρο, κουκούλες, γάντια, προστατευτικά σώματος και ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (USB), σύμφωνα με την αστυνομία.

Επιπλέον, στην οικία του ενός βρέθηκε σπρέι πιπεριού.

Οι αναρχικοί εντοπίστηκαν την Πέμπτη στο 35ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ μετέβαιναν οδικώς στη συμπρωτεύουσα.

Και οι τέσσερις αντιεξουσιαστές είναι γνωστοί στην αστυνομία για την δράση τους και ισχυρίζονται ότι πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την περιφρούρηση των κινητοποιήσεων αναρχικού χώρου.

Ο 27χρονος είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή όπλων (πιστόλι, καλάσνικοφ, χειροβομβίδα) και είχε εξεταστεί για τυχόν εμπλοκή του σε ενέργειες που σχετίζονταν με τρομοκρατική δράση, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα