Διακοπές στο Ιράκ

14:28 1/9/2014 - Πηγή: Antinews

Διακοπές στο Ιράκ; Κι όμως, πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν στην χώρα, παρά τους τζιχαντιστές και τον φόβο του Ισλαμικού Κράτους. Για πολλούς μάλιστα, η απειλή των φανατικών ισλαμιστών αποτελεί και το κίνητρο, αφού θέλουν να ζήσουν από κοντά την περιπέτεια.

Η βρετανική εταιρεία Lupine Travel με έδρα το Γουίγκαν αναφέρει μια «τεράστια αύξηση» των κρατήσεων για ταξίδια στο Ιράκ. Η ζήτηση, συγκεκριμένα, αφορά τις περιηγήσεις που προσφέρει

στο ιρακινό Κουρδιστάν, μετά την πρόσφατη κλιμάκωση της απειλής στην περιοχή από το IS. Μέχρι στιγμής, έχει λάβει περίπου 100 κρατήσεις σε λίγες εβδομάδες. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Dylan Harris έχει κλείσει ήδη τρία ταξίδια, για τον προσεχή Οκτώβριο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, με 30 άτομα στο καθένα. Δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη 40 άτομα σε λίστα αναμονής, σκέφτεται να οργανώσει δύο επιπλέον περιηγήσεις, τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.

Ο 35χρονος Harris λέει ότι τα ταξίδια στο Ιράκ, που ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή και δηλώνει «πραγματικά έκπληκτος» από την πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος. «Σχεδιάζω επίσης ταξίδια στην Ουκρανία, που ήταν και ο πιο δημοφιλής προορισμός μου μέχρι αυτή τη χρονιά. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Κανείς δεν θέλει να πάει εκεί. Το Ιράκ μοιάζει πολύ πιο επικίνδυνο και έχει περισσότερο ενδιαφέρον». Όσοι έκλεισαν πρόσφατα ήταν τύποι που αναζητούν την περιπέτεια και εργαζόμενοι σε φιλανθρωπίες που ήθελαν να ελέγξουν πώς θα μπορούσαν να εμπλακούν στην περιοχή οι οργανώσεις τους στο μέλλον.

Η εννέα ημερών περιοδεία του Οκτωβρίου κοστίζει 749 λίρες χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια και θα ξεκινήσει από το Ντιγιαρμπακίρ, στην Τουρκία, περνώντας στη συνέχεια στο ιρακινό Κουρδιστάν. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την πόλη Αρμπίλ με την αρχαία ακρόπολή της, ένα ταξίδι κατά μήκος του Δρόμου Χάμιλτον μέσα από χαράδρες, φαράγγια, λίμνες και βουνά και μια στάση στο Amna Suraka στη Σουλεϊμανίγια, όπου Κούρδοι φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Πρόσφατα, το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας εξέδωσε οδηγία για τα ταξίδια στην Αρμπίλ και άλλες επικίνδυνες περιοχές του Ιράκ. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου λέει ότι ενημερώνονται συνεχώς για την κατάσταση και αν συμβεί κάτι η εκδρομή θα ακυρωθεί.

Η Lupine Travel ιδρύθηκε το 2007 και ειδικεύεται σε «μοναδικούς προορισμούς» όπως το Ιράν, το Τουρκμενιστάν και το Τσερνομπίλ στην Ουκρανία. Η εταιρεία έχει επίσης ένα γραφείο στην Νταντόνγκ της Κίνας, στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα –μια περιοχή που έγινε πρόσφατα ο πιο δημοφιλής προορισμός της.

www.independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
, διακοπες ιρακ
Τυχαία Θέματα