Διαδραστικά μυθιστορήματα στην υπηρεσία σεξουαλικών φαντασιώσεων

12:30 1/2/2014 - Πηγή: Antinews

Ένα τρίο, σεξ με μια άγνωστη ή δουλειά σε ταινία πορνό; Η επιλογή είναι δική σας, καθώς ο HarperCollins ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ερωτική εκδοχή της σειράς βιβλίων «Choose Your Own Adventure» (Επέλεξε τη δική σου περιπέτεια) που ήταν εξαιρετικά δημοφιλή στη δεκαετία του 1980. Αυτή τη φορά, όμως, αντί να προσποιείστε ότι είστε εξερευνητής που ψάχνει για τη χαμένη Ατλαντίδα, ή ταξιδιώτης τους διαστήματος, «είστε» μια γυναίκα στο μπαρ ενός ξενοδοχείου, όταν ένας ξένος σας περνά κατά λάθος για συνοδό πολυτελείας, σας δίνει ένα φάκελο με μετρητά και σας προσκαλεί στο δωμάτιό του…

Το «Follow Your Fantasy» (Ακολουθήστε τη φαντασία σας), θα κυκλοφορήσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την θυγατρική του οίκου HarperImpulse (η οποία ασχολείται με ψηφιακές ρομαντικές εκδόσεις), το υπογράφει κάποια με το ψευδώνυμο Nicola Jane και είναι «ένα νέο είδος ερωτικού μυθιστορήματος που δίνει την εξουσία στον αναγνώστη». Υπάρχουν 44 κεφάλαια, δήλωσε ο HarperCollins, 22 εκ των οποίων «περιλαμβάνουν κάποιου είδους καυτό σεξ, 18 προωθούν την και μόνο τέσσερα αφήνουν τον αναγνώστη ανενεργό, επιτρέποντάς του ελεύθερα να γυρίσει πίσω και να επιλέξει ξανά».

Όσο για τις επιλογές, περιλαμβάνουν «δελεαστικές προτάσεις δύο νεαρών σε ένα αξέχαστο τρίο», «δείπνο με ένα στέλεχος που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από το φαγητό», ή επίσκεψη σε γυρίσματα ταινίας πορνό. «Θυμηθείτε, ακόμα κι αν επιλέξετε την υποβολή, ο έλεγχος εξακολουθεί να είναι δικός σας», τονίζει ο εκδότης. Η Jane γράφει βιβλία και είναι δημοσιογράφος με άλλο όνομα. Αυτό είναι το πρώτο ερωτικό της μυθιστόρημα και λέει ότι την ιδέα για μια διαδραστική ερωτική εμπειρία την εμπνεύστηκε για πρώτη φορά ενώ ήταν «στο κρεβάτι, μόνη». Όλες οι επιλογές, λέει η συγγραφέας, είναι του αναγνώστη και όσο «πιο ριψοκίνδυνη διάθεση έχουν οι αρχικές επιλογές, τόσο περισσότερο αλλάζει και η διάθεση των μεταγενέστερων επιλογών».
Η ιδέα να επιλέγει ο αναγνώστης τις δικές του ερωτικές περιπέτειες δεν είναι πρωτότυπη.

Με αυτήν πειραματίστηκε και ο εκδοτικός οίκος Little, Brown το περασμένο καλοκαίρι με το «A Girl Walks Into A Bar». Με την υπογραφή της Helena S Paige και γραμμένο από τρεις φίλους, ρωτά: «Θα περάσετε το βράδυ πίνοντας τεκίλα με ένα αστέρι της ροκ; Ή ίσως ένας συμπαθητικός γοητευτικός εκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι περισσότερο στο στυλ σας … Ίσως θέλετε να τη βγάλετε στο σπίτι, με τον νέο σέξι γείτονά σας… Η δύναμη είναι αποκλειστικά δική σας σε αυτό το πλήρως διαδραστικό μυθιστόρημα». Δύο ακόμη μυθιστορήματα της σειράς, το A Girl Walks Into a Wedding και το A Girl Walks Into a Blind Date, αναμένονται μέσα στο έτος.

theguardian.com

Keywords
Τυχαία Θέματα