Δεν θα περικόπτεται η σύνταξη των αυτοαπασχολούμενων στρατιωτικών

Σε μια σημαντική ρύθμιση, προχώρησε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή για θέματα συνταξιοδότησης. Όπως τονίστηκε επέρχεται αλλαγή στην φορολόγηση των απασχολούμενων συνταξιούχων, στους οποίους πλέον, «περικόπτεται το ποσό της κύριας σύνταξης (ή των κύριων συντάξεων) που υπερβαίνει τα 1.980 ευρώ, αντί τα 990 ευρώ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα – κάτι που σημαίνει πως καμία σύνταξη στρατιωτικών δεν θα περικόπτεται, όταν αυτοί αυτοαπασχολούνται».

«Η πρωτοβουλία κινείται πέραν των συμφωνηθέντων με τους εταίρους. Θεωρούσα πως η στήριξή της απ’ όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου θα έστελνε προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος, το σωστό μήνυμα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακόμη προβλέπεται ότι θα δίνεται προκαταβολή του 50% της μηνιαίας σύνταξης σε όσους δημόσιους υπαλλήλους αποχωρούν από το Δημόσιο, για όσους μήνες χρειαστούν μέχρι την οριστική της έκδοση. Οι υπάλληλοι με αναπηρία ή έχοντες τέκνα με αναπηρία, λαμβάνουν το 60% της σύνταξης ως μηνιαία προκαταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα