Δεν …συνεμορφώθη και παύθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Την παύση του Αθανάσιου Γιαννόπουλου, προέδρου του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του πρώτου και την προκλητική του στάση και άρνηση να «διευκολύνει» την ηγεσία του υπουργείου που είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ.

Την ανακοίνωση της παύσης του συνόδευσε αυτή της αντικατάστασής του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,

ιδρυτή και επί πολλά χρόνια πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου».

Το ιστορικό ενός …πολέμου

Βιβλίο μπορεί να συνθέσει κάποιος με τις αυθαιρεσίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Μετά την άρνηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να υποκύψει στις ωμές παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη στο διαγωνισμό για τους νοσηλευτές, ζήτησε την παραίτηση όλου του ΔΣ του Οργανισμού, και μάλιστα μέσω διαδικτύου…

Μετά από όσα κωμικοτραγικά συντελέστηκαν, αλλά το κυριότερο, μετά την άρνηση του ΔΣ να παραιτηθεί, τώρα τους απειλεί με παύση στη λογική του εξίσου δημοκρατικού και αριστερού «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Τις προθέσεις του έκανε γνωστές ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου απαντώντας στο τι προτίθεται να κάνει με την άρνηση παραίτησης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ απαντά: «Αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν και θα αντικατασταθούν».

Την ίδια στιγμή το Μαξίμου παραμένει σε ρόλο απλού θεατή στις αυθαιρεσίες του υπουργού, επικροτώντας δια της σιωπής του τη στάση και τις μεθοδεύσεις του.

Σκληρή αντίδραση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ

Βαριές κατηγορίες εναντίον του Παύλου Πολάκη για τις παρανομίες στον διαγωνισμό πρόσληψης των ιατρών των Εντατικών Μονάδων εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ’ εντολή του Υπουργού, όχι του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παρανόμως ο κύριος Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων. Είμαι 45 χρόνια Εντατικολόγος. Υπήρξα πολλά χρόνια Βουλευτής και υφυπουργός Υγείας. Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να σέβομαι τους νόμους. Δεν πρόκειται να παρανομήσω επειδή θα το ήθελε ο κύριος Υπουργός» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε επίσης πως ούτε ο ίδιος ούτε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ προτίθενται να παραιτηθούν και να τους χρεωθεί η ευθύνη για τον διαγωνισμό. «Αν θέλουν οι κύριοι Υπουργοί ας μας παραιτήσουν. Έχουν την δυνατότητα. Σε αυτή την θέση είμαστε αμισθί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση Πολάκη

Δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι το έγγραφο Ξανθού-Πολάκη συνετάχθη και δημοσιεύθηκε μια ημέρα μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ να μην υιοθετήσει τον πίνακα Πολακη για την αξιολόγηση των γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την Τετάρτη 19 Απριλίου τα μέλη διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την ωμή και προκλητική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όταν, μπαίνοντας στην αίθουσα για την έκτακτη συνεδρίαση, αντίκριζαν αραχτό και θεριακλή με το τσιγάρο στο χέρι τον κ. Πολάκη να τους περιμένει για τα…περαιτέρω, δηλαδή για συστάσεις σχετικά με την εξέλιξη του «πειραγμένου» από τον ίδιο διαγωνισμό, μετά τη δημοσιοποίηση των παρεμβάσεων του.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα