Δεν καταθέτει πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία

Στην επιλογή να μην κάνει χρήση της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, καταλήγει ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε έτσι κι αλλιώς προεξοφλημένη κατάληξη καθώς πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, η κυβέρνηση Τσίπρα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή.

Στην τελική απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι συνετέλεσαν και άλλοι

παράγοντες. Αρχικά, μία τέτοια κίνηση, εφόσον αυτή ερχόταν στο προσκήνιο, θα αποτελούσε σανίδα σωτηρίας για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος, μετά την αποχώρησή του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αναζητούσε… με νύχια και με δόντια άλλοθι, με στόχο να θέσει εαυτόν εκτός κάδρου…Πρεσπών, όταν η οδός Πειραιώς έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι αυτός που έδωσε, ουσιαστικά, το "στυλό" στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να υπογράψει τη συμφωνία. Παράλληλα, εάν η Νέα Δημοκρατία πυροδοτούσε αυτό το κοινοβουλευτικό της όπλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό χαρτί το προσεχές διάστημα, ο κ. Τσίπρας θα είχε το επικοινωνιακό σωσίβιο να αφήσει στο πίσω μέρος του σκηνικού το γεγονός ότι ηγείται ενός κυβερνητικού οικοσυστήματος, το οποίο στηρίζεται σε μία ετερόκλητη πλειοψηφία, η τύχη της οποίας έχει στο πλάι της πολλά ερωτηματικά όσον αφορά στη μακροημέρευσή της.

Πλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφει την προσοχή του στην κοινοβουλευτική μάχη για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχει μεταφερθεί από το πρωί στην Ολομέλεια. Η ομιλία Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει τους βουλευτές προ των ιστορικών ευθυνών τους.

Νέο μήνυμα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε πριν λίγη ώρα νέο μήνυμα, κάνοντας λόγο για παραβίαση των εθνικών γραμμών.

"Οι εθνικές γραμμές της χώρας έχουν παραβιαστεί. Αντί να πάρουμε erga omnes σύνθετη ονομασία, δίνουμε erga omnes μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Είναι ώρα οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν: θα πουν αυτοί ναι εκεί που 6 Πρωθυπουργοί είπαν όχι;", έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα