«Δεν δέρνουμε κοντούς»

Μια φορά κι έναν καιρό στη μακρινή Λιμανισία, γνωστή για τα μεγάλα και πλούσια λιμάνια της, ήταν ένας γάτος βλοσυρός, κακός, χοντρός και φυσικά πλούσιος. Βρωμόγατος που λένε και τα γατοαλάνια του λιμανιού.

Ο γάτος – κοιλαράς είχε καλλιεργήσει εντέχνως το προφίλ του σεβάσμιου καραβοκύρη και τον... σεβόταν μεγάλο μέρος της γατοκοινωνίας. Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Είχε καταφέρει να κερδίσει αμύθητα πλούτη καθώς έφερνε λαθραία γατορίνη από τα βάθη της Άπω Ανατολής. Η γατορίνη ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα ελιξίρια για τα γατιά. Την έπαιρναν και νιαούριζαν ασταμάτητα

διώχνοντας τη μιζέρια της παλιογατοζωής....

Έτσι, λοιπόν, ο γάτος – κοιλαράς απολάμβανε την δύναμη και την εξουσία που πήγαζε από το λαθρεμπόριο, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας. Βλέπετε είχε φροντίσει να λαδώσει όλους τους λαδοπόντικες που διοικούσαν την Λιμανισία, άρα ποιος να μιλήσει;

Όσοι τολμούσαν να πουν έστω και το παραμικρό για το λαθρεμπόριο γατορίνης, τους έτρωγε το μαύρο σκοτάδι.

Παρόλο τη δύναμη και τα πλούτη, όμως, ο γάτος - κοιλαράς ήταν πολύ δυστυχισμένος. Δεν μπορούσε ο ταλαίπωρος να... πάει με κανονικές γατούλες, μόνο με πληρωμένες.

Δυο φορές είχε καταφέρει ο δόλιος να πάει με κανονικές γατούλες. Και οι δυο ανεπιτυχείς. Τη μια πλάκωσε την γατούλα με την κοιλάρα του και ψόφησε. Και την άλλη, η έτερη γατούλα τον εγκατέλειψε αηδιασμένη από την ανυπόφορη μπόχα του. Λόγω της πελώριας κοιλιάς του δεν του έφτανε η γλώσσα για να πλυθεί από τα ζουμιά των ψαριών που κατασπάραζε, με αποτέλεσμα να έχει ποτίσει το τρίχωμά του με μια αφόρητη ψαρίλα.

Άλλες φήμες λέγαν ότι πήγαινε μόνο με πληρωμένες γατούλες επειδή νιαούρισε για πρώτη φορά γατομαμά στα είκοσι, άλλες επειδή ντρεπόταν για το μικρό γατομόριό του. Ποιος ξέρει, η γατοεπιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Υπήρχε, ωστόσο, κι ένας άλλος λόγος που η σεξουαλική του γατοζωή ήταν διαταραγμένη.

Ένας μαύρος γάτος αλανιάρης με φουντωτή ουρά, είχε χαλάσει την γατοπιάτσα κι όλες οι γατούλες... πηγαίνανε μαζί του.

Κάθε βραδύ ο μαύρος γάτος, έβαζε τα καλά του και πήγαινε στο πιο διάσημο γατοκλάμπ της Λιμανισίας. Έκλεινε ένα από τα καλύτερα τραπέζια του μαγαζιού και γινόταν ένας φοβερός γατοκαβγάς για το ποια γατούλα θα καθόταν μαζί του.

Στο ίδιο γατοκλάμπ πήγαινε και ο γάτος – κοιλαράς. Προσπαθούσε, βλέπετε, απεγνωσμένα να λύσει το πρόβλημά του. Μάταια, όμως! Όλες οι νορμάλ γατούλες γουστάρανε τον μαύρο κι αλανιάρη γάτο. Έτσι ο γάτος – κοιλαράς καθότανε με τις πληρωμένες γατούλες και οι γατοθαμώνες του μαγαζιού έσκαγαν στα γέλια με τον εξευτελισμό του.

Από την ντροπή του ο γάτος – κοιλαράς σταμάτησε να βγαίνει τα βράδια κι έφερνε τις πληρωμένες γατούλες κατευθείαν στο σπίτι. Κάποια στιγμή μέσα στην απελπισία του, βαρέθηκε να ασχολείται πλέον με το θέμα κι αποφάσισε να κόψει εντελώς το γατοσέξ.

Μια βραδιά, εκεί που καθότανε, σε βαθιά κατάθλιψη, στον δερμάτινο Chesterfield, που είχε πληρώσει 50.000 ευρώ (ίδιο είχε και η Βασίλισσα Ελισάβετ άλλα τον είχε πληρώσει 5.000 ευρώ. Τον χοντρό τον δάγκωσαν. Δεν του είπε κανείς ότι αριστοκράτης γεννιέσαι δεν γίνεσαι;) ξεπρόβαλε στο βάθος μια γατοσκιά.

Εκνευρισμένος ο γάτος – κοιλαράς νιαούρισε δυνατά...

- Ποιος τολμάει να με ενοχλεί τέτοια ώρα;

- Εγώ αφεντικούλη, ο γατομπάτλερ σου. Ανησύχησα για την υγεία σου και ήρθα να δω τι κάνεις. Δεν μπορώ άλλο να σε βλέπω στεναχωρημένο.

- Κάλα, πλησίασε...

Για την ιστορία, ο γατομπάτλερ ήταν χίλιες φορές πιο αποκρουστικός και κομπλεξικός από τον γάτο – κοιλαρά. Αντιμετώπιζε ανάλογο σεξουαλικό πρόβλημα με τον κοιλαρά, άλλα για άλλο λόγο, χειρότερο. Ήταν κοντός και με γυαλιά! Δηλαδή ένα δράμα!

Πίσω στο διάλογο των γατολαμογιών:

- Τι θες; (του λέει, ο γάτος – κοιλαράς σαν να απευθύνεται στο χειρότερο γατοσκουπίδι).

- Αφεντικούλη επειδή δεν αντέχω να σε βλέπω έτσι, έστυψα το μικροσκοπικό γατομυαλό μου και νομίζω βρήκα λύση για το πρόβλημά σου.

- Μπα σκέφτεσαι κιόλας... Λέγε.

- Σκέφτηκα να βγάλουμε μια γατοεφημερίδα, μέσω της οποίας θα βρίζουμε και θα ρίχνουμε λάσπη στον μαύρο γάτο που μας έχει καταμαυρίσει τη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο οι γατούλες θα τον σιχαθούν και θα τον παρατήσουν κι θα τις έχεις όλες δικές σου αφεντικούλη.

- Μωρέ μπράβο... κοίτα που τελικά σκέφτονται οι κοντοί, κομπλεξικοί, γλείφτες, ερπετά, αμόρφωτοι και χωρίς σεξουαλική επαφή γάτοι. Προχώρα στην εκτέλεση του σχέδιου και να με ενημερώνεις δουλόγατο.

Ο νοσηρός γατομπάτλερ δεν έχασε χρόνο και προχώρησε πάραυτα στην έκδοση της γατοεφημερίδας.

Ο πόλεμος λάσπης που εξαπέλυσε κατά του μαύρου γάτου ήταν βρώμικος και τρισάθλιος, σαν κι αυτόν.

Ήταν τόσο αισχρός και ανήθικος που οι γατούλες πίστεψαν τις βρωμιές και παράτησαν τον κακομοίρη τον μαύρο αλανιάρη γάτο με την φουντωτή ουρά, μόλις μέσα σε μία εβδομάδα.

Έτσι από πρώτος γατογκόμενος κατάντησε το μεγαλύτερο γατομπακούρι της Λιμανισίας.

Κάθε βραδύ έβγαινε στα γατοκλάμπ και δεν του νιαούριζε καμιά γατούλα. Αυτός πλάνταζε στο κλάμα κι... έσβηνε στο ουίσκι τα δικά τους τα σημάδια.

Ένα βράδυ που ‘βρεχε που ‘βρεχε μονότονα… που λέει κι ο γατοαοιδός, ο μαύρος γάτος περιπλανιόταν σαν την άδικη κατάρα στα άπλυτα στενά, πλημμυρισμένα από τις λάσπες και τα σκουπίδια, της Λιμανισίας.

Ξαφνικά βλέπει τον γάτο – κοιλαρά με τον γατομπάτλερ να μπαίνουν σε μια γατοταβέρνα.

Μέσα στο πιόμα και τη θολούρα του παίρνει φόρα και σαλτάρει στο μαγαζί σπάζοντας την πόρτα. Με το που μπαίνει βλέπει τα δυο γατολαμόγια να κατασπαράζουν σαν λιγούρια κάτι ψάρια.

Ρίχνει ένα άγριο νιαουρητό, φουσκώνει, γίνεται σαν λιοντάρι και σαλτάρει να ξεσκίσει πρώτα τον γατομπάτλερ.

Ξαφνικά, νοιώθει κάποιος να τον αρπάζει από τον σβέρκο, κόβοντάς του τη φορά και τον τσαμπουκά.

Γυρνάει έντρομος και βλέπει έναν παλιό, πραγματικό γατόμαγκα του λιμανιού να του λέει:

- Ήρεμα μόρτη. Εμείς οι γατόμαγκες δεν δέρνουμε κοντούς. Αυτά τα κάνουν οι λινάτσες. Μάζεψε τα κομμάτια σου κι έλα να πιούμε έναν κράσο να στανιάρεις. Και που’ σαι, οι γατούλες θα σου ξανανιαουρίσουν σύντομα. Όσο για τα γατολαμόγια απέναντι, σε λίγο θα τους φτύνουν όλοι και θα τους φάει η μαρμάγκα. Ταμάμ;

- Ταμάμ ρε γατοαλάνι (απάντησε ο μαύρος γάτος κι άραξε με τον γατόμαγκα).

Για να δείτε πόσο μάγκας ήταν ο γεροαλανιάρης γάτος αφιέρωσε και δυο άσματα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το ένα στον μαύρο γάτο και το άλλο στον κοντό γατομπάτλερ.

Ακολουθούν τα άσματα:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα