Δεκτή η παραίτηση Ζουράρι από Τσίπρα - Στον Κ. Γαβρόγλου οι αρμοδιότητες

Στον Κώστα Γαβρόγλου "περνάνε" οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Παιδείας, Κ. Ζουράρι, μετά την αποδοχή της παραίτησής του από τον Πρωθυπουργό.

Την αποδοχή της παραίτησης Ζουράρι ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μαξίμου, αναφέροντας:

"Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Ζουράρι".

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες,

χθες μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο Πρωθυπουργός συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζουράρι.

Η συνάντηση, βάσει των ίδιων πηγών, έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο Πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά του με τίτλο: Πιθανό να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ το "πόστο" Ζουράρι- Προσβλέπουν σε διεύρυνση, το Capital.gr, μετέδιδε:

Το πολυνομοσχέδιο πέρασε, "αυγατίζοντας" την κυβερνητική πλειοψηφία κατά μία ακόμη βουλευτή αφήνοντας το Μαξίμου, έμπλεο ικανοποίησης.

Η προσχώρηση της βουλευτού Β΄ Πειραιά Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και δεν εξέπληξε κυβέρνηση και κόμμα αφού είχαν προϋπάρξει διεργασίες με την μέχρι χθες ανεξάρτητη βουλευτή.

Αυτό καταδεικνύει και η... ταχύτητα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον Νίκο Βούτση, με την οποία του ανακοίνωνε την ένταξη της κ. Μεγαλοοικονόμου, ως συνεργαζόμενης, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιστολή του Πρωθυπουργού, κατέφθασε στον πρόεδρο της Βουλής, λίγη μόλις ώρα αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα.

Είναι η μοναδική "ρυμούλκηση" ανεξάρτητου βουλευτή την οποία προσμένει ο ΣΥΡΙΖΑ; Προδήλως, όχι.

Κυβερνητικός αξιωματούχος χθες το βράδυ μετά την ψηφοφορία, έκανε μια τροχιοδεικτική των προσδοκιών της Κυβέρνησης δήλωση, αναφέροντας πως: "Φαίνεται πως όσο βαδίζουμε στην έξοδο από τα μνημόνια, η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως συνέβαινε σε αντίστοιχες ψηφοφορίες νομοσχεδίων για αξιολογήσεις επί προηγούμενων κυβερνήσεων".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο "ραντάρ" κόμματος και Κυβέρνησης, υπάρχουν και έτεροι ανεξάρτητοι βουλευτές για τους οποίους οι "ζυμώσεις" περί συνεργασίας τους με την Κυβέρνηση βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Εφ όλης της ύλης επικοινωνία Τσίπρα- Καμμένου

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το θέμα Ζουράρι βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα καθώς ο κ. Τσίπρας δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις του για το τι θα πράξει με την παραίτηση που έχει υποβάλει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ από τον θώκο του υπουργείου Παιδείας.

Οι ίδιες πηγές, ενημέρωναν χθες πως με το ζήτημα θα ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός από αύριο (σ.σ ήτοι, σήμερα), κατόπιν συνεννόησης με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Το εάν, πότε και από ποιον θα αντικατασταθεί ο κ. Ζουράρις πάντως, είναι ένα ερώτημα προς απάντηση από Τσίπρα και Καμμένο, με πληροφορίες από έτερες έγκυρες πηγές να αναφέρουν:

1. Δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία συνεννόηση μεταξύ πρωθυπουργού- προέδρου ΑΝΕΛ

2. Είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ο θώκος του υφυπουργείου Παιδείας να μην παραμείνει στα "χέρια" των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά να τοποθετηθεί εκεί πρόσωπο προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ( ή επιρροής ΣΥΡΙΖΑ).

3. Η παραίτηση Ζουράρι δεν πρόκειται να "επιταχύνει" τις εξελίξεις για ανασχηματισμό, όχι τουλάχιστον πριν από την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου

4. Η "συνεννόηση" Τσίπρα- Καμμένου δεν θα αφορά αποκλειστικά τη διαχείριση της "μίνι" κρίσης που προκάλεσε η παραίτηση Ζουράρι αλλά τον ευρύτερο ...σχεδιασμό ανάμεσα στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι με άρθρο του στον κυριακάτικο Τύπο (Δημοκρατία), ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, "αψηφώντας" την επίσημη κυβερνητική γραμμή που είχε εκφράσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως δεν βρίσκεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης η πραγματοποίηση Δημοψηφίσματος για το εν λόγω ζήτημα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα