Χτίζουμε την Ελλάδα από την αρχή

08:46 4/4/2012 - Πηγή: Antinews

Νέα Δημοκρατία – Νέα Κοινωνία

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπάρχει ένα διαχρονικό ρητό: when things get tough, the tough get going…

Σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει ότι «όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, οι σκληροί συνεχίζουν να προχωρούν».

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειες της διαπλοκής να υπονομεύσει

την αυτοδυναμία της ΝΔ υποθάλποντας ακόμα και διασπαστικές κινήσεις στο χώρο της. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Antinews, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει αφενός σε σκληρή αντεπίθεση και αφετέρου να θέσει σε νέα βάση το διακύβευμα των εκλογών επαναφέροντας στο προσκήνιο το όραμα για μια Νέα Ελλάδα και την δέσμευσή του να το εκπληρώσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Σαμαράς θα κινηθεί στην προεκλογική εκστρατεία με βάση δύο συνθήματα που ενδέχεται να είναι και τα κεντρικά στην προεκλογική καμπάνια της ΝΔ:

- Νέα ΔημοκρατίαΝέα Κοινωνία

- Χτίζουμε την Ελλάδα από την αρχή

Το αίτημα για μια «Νέα Κοινωνία» δεν είναι απλά επίκαιρο. Είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών.

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον;

Ποιο θα είναι το παραγωγικό μοντέλο;

Ποια η μορφή και η έκταση του κράτους;

Ποια θα είναι η σχέση του πρωτογενούς τομέα προς τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες;

Ποια θα είναι η οργάνωση των κατεξοχήν τομέων της Πολιτείας (Άμυνα, Ασφάλεια, Υγεία, Παιδεία);

Πως θα λειτουργούν οι θεσμοί;

Θα επεμβαίνει το κράτος  στην οικονομία και πότε;

Αυτά είναι τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας κι αυτά θα φέρει στο προσκήνιο της εκλογικής αντιπαράθεσης ο Σαμαράς.

Αν η προεκλογική περίοδος αναλωθεί στο δίπολο «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο» θα είναι ανούσια και θλιβερή. Κακό, κάκιστο, επικίνδυνο το Μνημόνιο αλλά είναι πραγματικότητα εδώ και δύο χρόνια. Όταν έρχεται η βαρυχειμωνιά, κοιτάς πώς να προφυλαχθείς, δεν τα βάζεις με τον καιρό…

Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι «Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο».  Δεν είναι δηλαδή να εξηγήσουμε μόνο τις μας συνέβη. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική και κοινωνική τραγωδία την οποία βιώνει.

Από τη μέγκενη του Μνημονίου θα βγούμε όταν σταματήσουμε να κοιτάμε τις διατάξεις του ως τις δέκα εντολές. Θα βγούμε από την οδό των επενδύσεων, της διαφορετικής διαχείρισης, της διαφορετικής ματιάς στα κοινά…

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ευθύνες του κατεξοχήν αστικού κόμματος είναι τεράστιες. Οι προσδοκίες από τον αρχηγό της ΝΔ ακόμη περισσότερες. Ένα μεγάλο κομμάτι της καλοπροαίρετης «γκρίνιας» των πολιτών οφείλεται στις μεγάλες προσδοκίες που έχει από τον Α. Σαμαρά.

Δεν πρέπει όμως απλά να παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο για τη χώρα. Πρέπει να ιεραρχηθούν οι ανάγκες, να μπουν προτεραιότητες. Μόνο έτσι θα πεισθεί ο πολίτης ότι κάτι θα αλλάξει, ότι η Ελλάδα θα κτισθεί από την αρχή.

Και θα πεισθεί με τομέ

Keywords
Τυχαία Θέματα