«Χρυσή» η καμαριέρα του Στρος Καν

Μια από τις πιο πολύκροτες, (πολιτικές;) υποθέσεις που απασχόλησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη φαίνεται πως έληξε. Ο λόγος για την καταγγελία της καμαριέρας του Sofitel στη Νέα Υόρκη, Ναφισάτου Ντιαλό, η οποία υποστήριζε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν της επιτέθηκε σεξουαλικά και προσπάθησε

να τη βιάσει. Οι κατηγορίες  προκάλεσαν σάλο και στοίχισαν στον Στρος Καν μεταξύ άλλων και την πορεία του προς την προεδρία της Γαλλίας.

Οι δυο πλευρές ήρθαν τελικά σε συμβιβασμό. Σύμφωνα με την Le Monde, ο 63χρονος Στρος Καν θα δώσει στην 33χρονη Ντιαλό 6 εκατ. δολάρια για να αποσύρει τις κατηγορίες (αυτό θα πει να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή!). Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Στρος Καν εμπιστεύθηκε  σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι τα 3 από τα 6 εκατομμύρια θα προέλθουν από τραπεζικό δάνειο και τα υπόλοιπα 3 θα τα δανεισθεί από την πρώην σύζυγό του Αν Σενκλέρ.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Στρος-Καν, ο οποίος επισκέφθηκε πολλές φορές τη Νέα Υόρκη τους τελευταίους μήνες, έχει πει στο περιβάλλον του πως οι βασικές λεπτομέρειες του διακανονισμού συμφωνήθηκαν στο τέλος του καλοκαιριού. Οι New York Times γράφουν ότι οι δύο αντίδικοι θα συναντηθούν για τελευταία φορά στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα. Κι έτσι, το δικαστικό –και όχι μόνο- σίριαλ, θα λάβει τέλος.

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-20551514

Keywords
Τυχαία Θέματα