Χιούστον, γουί χαβ Κυριάκος!

Του Κώστα Πρώιμου

Κορυφαίοι ζωγράφοι, ιδιοφυΐες έκαστος στο είδος του. Ομοίως ερευνητές, εφευρέτες που δυστυχώς για τους ιδίους αλλά εν τέλει ευτυχώς για την αναβάθμιση του πολιτισμού τα αριστουργήματα, οι ανακαλύψεις και οι εφευρέσεις τους αναγνωρίστηκαν μετά τον βιολογικό τους θάνατο. Γιατί ένας Μποτιτσέλι, ένας Καραβάτζιο, ο Τέσλα, ο Αϊνστάιν, ο Ασίμοφ, ζουν ανάμεσά μας και ακόμη ως πρωτοπόροι μας καθοδηγούν στην υπέρτατη γνώση! Εκτιμώ πως όντως είμαστε τυχεροί όχι μόνο γιατί ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου αλλά και γιατί έχουμε εν ζωή τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό! Ο ηγέτης

μας στάθηκε τυχερός, άξιος και ως επιφανής πολιτικός ανήρ αναγνωρίστηκε επί γης ως άλλος πρωτοπόρος μεταρρυθμιστής! Εν συνεχεία θα παραθέσω μια σειρά ρητορικών ερωτημάτων που νομοτελειακά «συνθέτουν» μια επική προσωπικότητα: Ποιος άλλος Ευρωπαίος ηγέτης τόλμησε να δηλώσει ευθέως πως είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία; Ποιος άλλος κατάφερε να απομονώσει τον πειρατή Ερντογάν όταν ακόμη και ο καγκελάριος της Γερμανίας έκανε τουμπεκί ενώπιόν του προσφάτως; Ποιος άλλος ετόλμησε να την «πέσει» πολιτικά στη Μ. Βρετανία και να προκαλέσει ευρισκόμενος στο Λονδίνο τον τρόμο στη Ντάουνινγκ Στριτ; Ήταν επόμενο, κάτι σαν το αναπόφευκτο πεπρωμένο κάθε μεγάλου πολιτικού ανδρός να καταγραφούν όλα τα ανωτέρω και να προσθέσουν χρυσές σελίδες στην ελληνική διπλωματία.

Ωστόσο, το Σύμπαν ενίοτε αναδεικνύει τις τεράστιες και διαπλανητικές προσωπικότητες που σε μια μικρή Γη δε χωράνε! Γι’ αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση της ΝASA αλλά και πολλών κορυφαίων επιστημονικών και πανεπιστημιακών ερευνητικών ιδρυμάτων μετά τη «μεγαλειώδη» και πρωτότυπη απόφασή του να θέσει το θρυλικό Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπό τον απόλυτο κυβερνητικό έλεγχο!

Για του λόγου το αληθές περισσότερες από 2500 υπογραφές από κορυφαίους αστροφυσικούς, κοσμολόγους, ηλιοφυσικούς, αστροβιολόγους, μετεωρολόγους, πολλά Αστεροσκοπεία και ξένες διαστημικές υπηρεσίες είχαν συγκεντρωθεί μέχρι χθες στη σχετική πλατφόρμα του ΕΑΑ. Απομένει να διαπιστώσουμε με δέος τη στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός μας. Ίσως σε τούτη τη μικρή αλλά ηρωική χώρα να έχουμε την τιμή ώστε να γίνουμε μάρτυρες ενός ακόμη πολέμου, διαστρικού τούτη τη φορά με αντίπαλο τη NASA!

Ήδη στο Διαστημικό Κέντρο του Χιούστον έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός καθώς η κόντρα με τον Μητσοτάκη θυμίζει την κρίση του 1970 με την αποστολή του Apollo 13. «Χιούστον γουί χαβ ε πρόμπλεμ» αναφώνησαν έντρομοι οι Αμερικανοί αστροναύτες, μόνο που τώρα με δέος αντηχεί σε όλο το Τέξας διαμορφωμένο ως εξής: Χιούστον γουί χαβ Κυριάκος!

ΥΓ. Πραγματικά, μόνο απογοήτευση και τρόμο προξενεί η απόλυτη πολιτική και δημιουργική ανεπάρκεια μιας σημαντικής μερίδας κορυφαίων επιστημόνων, αφού δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν το ευφυέστατο σχέδιο του Κυριάκου! Απορώ δηλαδή, πως αυτοί οι άνθρωποι με τα φτωχά μυαλά που όπως αποδεικνύεται κουβαλάνε στελεχώνουν τις… “NASES” και καταφέρνουν να στέλνουν διαστημόπλοια εκατομμύρια μίλια μακριά από τούτο τον έρημο ντουνιά!

The post Χιούστον, γουί χαβ Κυριάκος! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα