Χαμός στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

Η λέξη «χαμός» για να περιγράψει τα όσα γίνονται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας επί ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή. Πρόκειται για ένα πεδίο όπου το κόμμα έχει μπει για τα καλά, το έχει αλώσει και κάνει ό,τι γουστάρει αδιαφορώντας προφανώς για τη διάλυση της διεθνούς διπλωματίας της χώρας.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βολέψουν τους δικούς τους, να κάνουν ρουσφέτια που δεν έχουν προηγούμενο, να κινούνται με απίστευτη αλαζονεία και να μοιράζουν την εξουσία λες και είναι τιμάριό τους. Έτσι, νέες

αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τις εξελίξεις στο φέουδο του εκλεκτού του κ. Τσίπρα, επικεφαλής στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Μετά την δόλια ενσωμάτωση του νομοσχεδίου που αφορά στα της ΓΓΕ και αποσπά παντελώς την Δημόσια Διπλωματία από τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών, στο νομοσχέδιο που κανονίζει τις ρυθμίσεις για τις άδειες των μεγαλοκαναλαρχών, αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Εις εκ των συντακτών του άθλιου Νόμου που ουσιαστικά καταργεί και τα τελευταία ψήγματα επαγγελματικής αξιοπρέπειας και αποτελεσματικότητας των Ακολούθων Τύπου και Επικοινωνίας, είναι κάποιος που προέρχεται από τον ίδιον τον πολύπαθο κλάδο!

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν ενταχθεί στον κλάδο εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου. Υπηρέτησε ως Ακόλουθος Τύπου σε πολύφερνο Γραφείο Τύπου στο εξωτερικό, με αξιομνημόνευτα αδιάφορη θητεία και λίγο καιρό μετά την επιστροφή του στην Κεντρική Υπηρεσία, αιτήθηκε και έλαβε άδεια εκπόνησης διδακτορικής διατριβής. Αν και έκτοτε παρήλθε υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, η διατριβή ουδέποτε κατατέθηκε στην Υπηρεσία του και προφανώς ουδέποτε εκπονήθηκε.

Αντί αυτής, όμως, τοποθετήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα και ανέλαβε τη σύνταξη του σχεδίου Νόμου που αφορούσε στην τύχη του κλάδου του και εν γένει της Δημόσιας Διπλωματίας. Το αποτέλεσμα ήταν η πόνηση ενός εξαμβλώματος. Παραλείποντας τα πολλά πολλά, θα σταθούμε στο γεγονός ότι η πλειονότητα των διατάξεων που αφορούν στις προαγωγές των στελεχών και στα κριτήρια μεταθέσεων, είναι φωτογραφικές για τον ίδιον. Μέχρι και την προϋπηρεσία του εκτός κλάδου φρόντισε να κατοχυρώσει, ακόμη και αυτήν που αφορούσε τη συμμετοχή του σε επιμόρφωση στη ΣΕΛΕΤΕ!!! Τώρα τι σχέση έχει η ΣΕΛΕΤΕ με τη Δημόσια Διπλωματία της χώρας, μόνον ο ίδιος και ο πάτρωνάς του το γνωρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο καταστροφέας του κλάδου του ανταμείφθηκε... με τη μετάθεσή του ως προϊστάμενος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στην πρεσβεία της Ελλάδας σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα