Χαμός στα media

22:11 2/9/2015 - Πηγή: Antinews

Ο μεγάλος χαμός ή το μεγάλο... ξεκαθάρισμα γίνεται στο χώρο των media ενόψει εκλογών, κατάρρευσης της πολιτικής κυριαρχίας του Τσίπρα και νέων παικτών που μπαίνουν στο πολιτικό σκηνικό.

Καθόλου απαρατήρητο δεν πέρασε το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τις συντάξεις 600 ευρώ, ένα ρεπορτάζ που είναι εν πολλοίς γνωστό και πολυγραμμένο, ωστόσο, ο τρόπος που παρουσιάστηκε προξένησε εντύπωση και πλήγωσε καίρια τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσωπικά τον κ. Κατρούγκαλο βεβαίως που έδωσε συνέντευξη για να καταγγείλει μεθόδευση. Ουσιαστικά μίλησε για στημένο άρθρο το οποίο είχε σκοπό να πλήξει το κυβερνών κόμμα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Όμως, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η εφημερίδα που το έκανε πρωτοσέλιδο προκαλώντας αναταραχή ήταν η σημαία του... Τσιπρισμού τους προηγούμενους έξι μήνες. Όποιος ανατρέξει στα πρωτοσέλιδα και στα άρθρα του γενικά θα διαπιστώσει ότι για πολύ καιρό λειτουργούσε ως το «εξάσφαιρο» του κ. Τσίπρα. Όταν δεν μπορούσε το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Αυγή να κάνει μια δουλειά, αναλάμβανε η δήθεν ανεξάρτητη «Εφημερίδα των Συντακτών», με επικεφαλής τον Τ. Παππά ο οποίος έπαιζε το ρόλο του βασικού υποστηρικτή της κυβέρνησης στα τηλεπαράθυρα.

Η αποστασιοποίηση της εφημερίδας, που έφτασε στα όρια του πολέμου, δείχνει ότι κάτι έχει συμβεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα έχουν σπάσει. Δεν ξέρουμε γιατί, ίσως η κωλοτούμπα του αιώνα του Αλέξη να μην άρεσε. Ίσως να τρέχει κάτι άλλο που δεν ξέρουμε ή πάλι απλά τα ποντίκια να πηδάνε από το αριστερό καράβι.

Όμως, στα media γίνεται ο χαμός. Κάποιοι στηρίζουν τον Τσίπρα, κάποιοι άλλοι «αυτομόλησαν» από την γραμμή αυτή. Για δείτε π.χ. ποιοι πίνουν ακόμη νερό στο όνομά του; Το Εθνος του Μπόμπολα και οι εφημερίδες του ΔΟΛ, το Βήμα και τα Νέα που ξαφνικά ξαναθυμήθηκαν την... ιστορική ευκαιρία που έχει η αριστερά.

Από την άλλη, ο όμιλος της Real τάχαμου ουδετερότητα αλλά όλοι οι Συριζαίοι εκεί προσκυνάνε. Όσο για το Πρώτο Θέμα, χτυπούν αλύπητα τον Τσίπρα και μάλλον θα το συνεχίσουν.

Η πορεία μέχρι τις εκλογές θα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Οι μυστικές συναντήσεις και τα deals που γίνονται θα φανούν και στις εφημερίδες και τα κανάλια. Απ' ότι μαθαίνουμε ήδη έχουν παιχτεί πολλά ραντεβού κολλητών του Τσίπρα με εκδότες και καναλάρχες που θυμίζουμε ότι δεν έχουν και την καλύτερη οικονομική εικόνα.

Κι αυτά τα γράφουμε για να μη νομίζουν οι χαχόλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολεμήσει τη διαπλοκή και θα χτυπήσει τους καναλάρχες. Τους έχει ανάγκη και θα κάνει ότι μπορεί για να τους προσεγγίσει. Κι ακόμη δεν έχετε δει τίποτε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα