Χαμηλώνουν τους τόνους στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ κρατούν την πρωτιά και μιλούν για νίκη του λαού. Επί της ουσίας αποφεύγουν να μιλήσουν για μια ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ικανή από μόνη της να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ανατροπής της κυβέρνησης, πολύ περισσότερο αποφεύγουν να δεσμευτούν ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για μια έμμεση αλλά σαφή παραδοχή απ’ την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η αριθμητική

των εκλογικών αποτελεσμάτων δεν της δίνει το δικαίωμα να θριαμβολογεί ότι πέτυχε τους διακηρυγμένους στόχους της που συμπυκνώνονταν στο δίλημμα «μνημόνιο και λιτότητα ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι χαρακτηριστικό ότι περίμενε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα για να κάνει την καθιερωμένη δήλωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί, και συγκεντρώσεις οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα τη στιγμή μάλιστα που η Κουμουνδούρου χαρακτήριζε «ιστορική μέρα» για το λαό μας το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Αριστερά είναι πρώτη δύναμη».

Ακόμα και το σύνθημα της ανατροπής ο Αλέξης Τσίπρας το χρησιμοποίησε μόνο για να μιλήσει για τη μάχη ψήφο την ψήφο που δίνει η Ρένα Δούρου με το Γιάννη Σγουρό για την περιφέρεια Αττικής, «τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε κυρίως στην «ήττα της κυβέρνησης και της πολιτικής των μνημονίων» απ’ το λαό και απέφυγε να χαρακτηρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ήττα του μνημονίου στη χώρα πειραματόζωο».

Στο ίδιο πνεύμα και η Κουμουνδούρου αποφεύγει να διευκρινίσει την περαιτέρω στάση της αναφορικά με την αξιοποίηση του αποτελέσματος και πετάει το μπαλάκι στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το αν τίθεται θέμα πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα ως εξής: «Το αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί το χρέος; Θα επιβάλλει νέα μέτρα και νέο μνημόνιο;» για να καταλήξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό και να τον καλέσει να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το έκανε και σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους σε σχέση με τους οξείς τόνους της προεκλογικής ρητορικής.

«Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα