«Μπορεί να βάλουμε κι εμείς γκολ στο 93ο λεπτό για το χρέος... ακόμη κι αν χρειαστεί να κατεβάσουμε παντελονάκια»

Σύμφωνα με τα όσα τεχνηέντως διέρρευσαν από την παρουσία του Τσίπρα στον αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας, ο πρωθυπουργός πήγε μετά στα αποδυτήρια να συγχαρεί τους παίκτες, έστω και για το 1-1 που επιτεύχθηκε στην κυριολεξία στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς.

Εκεί είχε συνομιλία με τον Β. Τοροσίδη κυρίως για το γκολ στις καθυστερήσεις με τον ποδοσφαιριστή να του λέει «πες στον Ομπάμα να δώσει

λύση για το χρέος και τον Τσίπρα να του απαντά πάνω – κάτω «μπορεί να βάλουμε κι εμείς γκολ στο 93ο λεπτό για το χρέος».

Η συγκίνηση που ξεχείλισε τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι διάβασαν γι' αυτόν το έξυπνο διάλογο δεν περιγράφεται. Όμως, υπήρξαν και μερικές... λεπτομέρειες που διέλαθαν της προσοχής.

Το ένα είναι το εμετικό πανό που σήκωσαν κάποιοι ανεγκέφαλοι κατά των Βόσνιων θυμίζοντάς τους τη σφαγή στην Σρεμπρένιτσα από τον Μπλάντις και τους άλλους Σέρβους σφαγείς. Πάνω από 10.000 άνθρωποι πέθαναν σε μια πρωτοφανή πράξη εθνοκάθαρσης και οι βλαμμένοι σήκωσαν πανό σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Λέγεται ότι στις εξέδρες ήταν και Σέρβοι εθνικιστές κι αυτοί έκαναν αυτήν την προκλητική ενέργεια. Όμως τι σημασία έχει; Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε γι' αυτό; Αν όχι, τότε έχει πολύ κακούς συμβούλους. Αν ναι έπρεπε να σηκωθεί και να φύγει αποδοκιμάζοντας αυτήν την ενέργεια.

Όμως, δεν το έκανε γιατί απλά γι' αυτόν όλα είναι επικοινωνία. Το απλό παιδί με το μπουφανάκι που πάει στο γήπεδο για να δείξει ότι θα είναι ο «επικεφαλής» της προσπάθειας κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, με ακόλουθους τον Παππά και τον Βασιλειάδη.

Μα γιατί δεν ρωτούσε τον Παππά πώς είναι να δίνεις τηλεοπτικές άδειες και πυγμή σε επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τις βρομιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά να το παίζεις απηνής διώκτης τους;

Το δεύτερο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι στη συνομιλία με τον Τοροσίδη ο Τσίπρας ξέχασε να αναφερθεί και στο πρωτοφανές και κωμικό γεγονός με το κατέβασμα του σορτς του Παπασταθόπουλου από τον αντίπαλό του Τζέκο.

Αν το ανέφερε αυτό ο πρωθυπουργός θα ολοκλήρωνε τη φράση «μπορεί να βάλουμε κι εμείς γκολ στο 93ο λεπτό για το χρέος... ακόμη κι αν χρειαστεί να κατεβάσουμε παντελονάκια».

Άλλωστε, το έχει κάνει η κυβέρνηση Συριζοψεκασμένων ουκ ολίγες φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Τόσες φορές που έχουν τελειώσει και τα βρακιά και τα σορτσάκια...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα