Μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές σε τράπεζες, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΣΑ

Μπαράζ επιθέσεων ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώθηκαν από το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, καταδρομική επίθεση σε καταστήματα τραπεζών στην πλατεία Κάνιγγος αλλά και εισβολή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

στη Θεσσαλονίκη, μια ημέρα μετά την εκ νέου κατάληψη κτιρίου στα Εξάρχεια αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Αρχικά όλα ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη, όταν κουκουλοφόροι, στο πέρασμα τους από την πλατεία Κάνιγγος, προκάλεσαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών που βρίσκονται στο σημείο.

Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποίησαν εισβολή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά μια ομάδα 10 κουκουλοφόρων, σε αίθουσα που έκανε μάθημα η διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Μαίρη Μπόση.

Οι κουκουλοφόροι περιέλουσαν την καθηγήτρια με μπογιές ενώ σε δηλώσεις της η κ. Μπόση ανέφερε ότι δεν την χτύπησαν, και δεν χτύπησε κανείς άλλος. Πρόσθεσε ότι χρειάστηκε να διακοπεί το μάθημα καθώς η αίθουσα γέμισε με μπογιές.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης αναφέρεται ότι το περιστατικό έγινε «με αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο». Σημειώνεται επίσης ότι «οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης».

Τέλος οι αντιεξουσιαστές απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες στην πλατεία Εξαρχείων, στην πλατεία στο Μοναστηράκι και τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογράμμισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καταδικάζοντας το περιστατικό.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, δέκα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στην αίθουσα εν ώρα διδασκαλίας και περιέλουσαν την καθηγήτρια με μπογιές. Η ίδια δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό, ωστόσο η αίθουσα γέμισε με μπογιές. Μετά το περιστατικό, το μάθημα διεκόπη.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης».

Μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη «στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την Ηριάννα και τον Περικλή» όπως αναφέρουν σε ανάρτηση τους στο Indymedia.

Τα εννέα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν τρικάκια και ανήρτησαν πανό.

Τέλος αντιεξουσιάστες λίγο πριν της δύο το μεσημέρι της Πέμπτης έκαναν «ντου» και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών αναρτόντας πανό.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν βάλει σε πονοκέφαλο την Ελληνική αστυνομία ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες μέσα στην ημέρα καθώς όπως αναφέρουν οι αντιεξουσιαστές «πρόκειται για δράσεις στο πλαίσιο της πανελλαδική ημέρα δράσης για την Ηριάννα και τον Περικλή» που έχουν αποφασίσει για σήμερα Πέμπτη.

Το απόγευμα αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια «ενάντια στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου και ενάντια στον τρομονόμο».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα