Άσαντ: Ο Ερντογάν υποστηρίζει τους τρομοκράτες

Δριμύ κατηγορών εναντίον του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan εξαπέλυσε ο πρόεδρος τηςΣυρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Σύμφωνα με τον Σύριο πρόεδρο, ο Erdogan υποστηρίζει τους τρομοκράτες και "είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα", ενώ για τον Άσαντ

ο τουρκικός στρατός είναι "τρομοκράτες".

Επίσης, αρνήθηκε τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού, δηλώνοντας ότι "δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε".

Για τον Αμερικανό πρόεδρο Trump, δήλωσε πως "δεν ασχολούμαι, επειδή αντιμετωπίζω την κατάσταση από τη θέση του πολιτικού, του προέδρου".

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια στιγμή θα τερματιστεί η σύρραξη και η Συρία θα επανενωθεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Για τη σχέση της Συρίας με την Ελλάδα δήλωσε πως η Ελλάδα δεν υιοθέτησε εχθρική στάση έναντι της Συρίας, πάντα υποστήριζε την πολιτική λύση, ποτέ τον πόλεμο ή τις επιθέσεις, όπως και ποτέ δεν έπαιξε κανένα ρόλο υποστήριξης των τρομοκρατών.

Τονίζει ακόμη πως η Ελλάδα δεν ήταν επιθετική, και ότι έχει να παίξει ρόλο διότι ανήκει στην ίδια περιοχή, ως γέφυρα ανάμεσα στην ΕΕ και στην περιοχή, "και θα επηρεαστεί, ήδη επηρεάζεται, από τις εξελίξεις μέσω του προσφυγικού".

Αναφορικά με την εισβολή της Τουρκίας σε τμήμα της Συρίας, δήλωσε πως πρόκειται για εχθρική πράξη, κατοχή.

"Πρέπει να διαχωρίσουμε ανάμεσα στους Τούρκους εν γένει και τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ισως δεν είναι οργανωμένος, αλλά κλίνει προς αυτήν την ιδεολογία, μία σκοτεινή ιδεολογία", τόνισε.

Σε σχέση με την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος στην περιοχή, τόνισε πως δεν το πιστεύει, διότι "ευτυχώς, υπάρχει η σοφή ηγεσία της Ρωσίας, η οποία γνωρίζει πως η ατζέντα του βαθέως κράτους των ΗΠΑ είναι η πρόκληση σύγκρουσης. Λόγω της σύνεσης των Ρώσων μπορούμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα