Αριστερές παπάτζες

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια έξυπνη ιδέα που «παίζει» καλά επικοινωνιακά. Περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, ο Τσίπρας πάει και κάνει μια ομιλία για την ανάπτυξη, την εθνική ανασυγκρότηση, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τα συριζο-σάιτ μιλάνε για τον μεγάλο ηγέτη που θα φέρει την ανάσταση

στην οικονομία και η κυβέρνηση παίρνει ανάσες από τα προβλήματα.

Όποιος το σκέφτηκε αυτό του βγάζουμε το καπέλο αφού «γράφει» στο γυαλί και ο σανός απλώνεται σε όλη την Ελλάδα σε μια χρονική στιγμή που οι Συριζαίοι δεν τολμάνε να πάνε στα χωριά τους.

Όμως, όλο αυτό το πανηγύρι είναι μόνο επικοινωνιακό τέχνασμα χωρίς καμιά ουσία. Έχει δίκιο η ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ανάπτυξη δεν μπορούν να πάνε μαζί, όσο κι αν το success story που πουλιέται άφθονο τελευταία, μπορεί να μοιάζει με ασπιρίνη σε ασθενή που έχει καρκίνο.

Και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη ή στην καλύτερη (ή χειρότερη) περίπτωση κουμάντο κάνει ο Ρουβίκωνας και οι κάθε λογής χαβαλέδες.

Ούτε ανάπτυξη μπορεί να έρθει με υποχρέωση για πλεονάσματα 3,5%, ούτε θα βγούμε από τα μνημόνια με προκαθορισμένες εκδόσεις ομολόγων και τόσο υψηλά επιτόκια. Ούτε οι ξένοι μας ξαναπεμπιστεύτηκαν, ούτε το counrty risk υποχώρησε, ούτε το χρήμα ρέει άφθονο, ούτε βεβαίως η ανεργία μειώνεται με θέσεις εργασίας υποαπασχόλησης, με 400 ευρώ και με μηδενικά εργασιακά δικαιώματα.

Η Ελλάδα αναστενάζει από τους φόρους και δεν ήρθαν ακόμη τα χειρότερα. Αλλά αναστενάζει κι από το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Οι μπαχαλάκηδες συλλαμβάνονται, τους αφήνουν ελεύθερους και απαιτούν από την αστυνομία να τους μεταφέρουν ξανά στη βουλή χωρίς… ταρίφα.

Υπουργοί και βουλευτές βάλλουν κατά της δικαιοσύνης και λίγο μετά ο πρόεδρος του ΣτΕ δέχεται απειλητική επιστολή. Οι Ρουβίκωνες απειλούν την ΤτΕ και μερικές ημέρες μετά δέχεται επίθεση ο Παπαδήμος. Σπάνε όποτε γουστάρουν έχοντας προκαλέσει ζημιά ενός εκατ. ευρώ στις συγκοινωνίες και κανείς δεν αισθάνεται λίγη ντροπή.

Διάφοροι χαβαλέδες με πρώτη και καλύτερη την Ζωή, τον Στρατούλη, τον Λεωτσάκο και τον κάθε γραφικό αριστερό σταματάνε τους πλειστηριασμούς, όχι πρώτων κατοικιών, και το παίζουνε επαναστάτες.

Η κυβέρνηση συγκυβερνά με τους τρομοκράτες της δραχμής και κανείς δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει όχι απλά τις ζημιές ή τα πιθανά θύματα, αλλά και την προσβολή που δέχεται η κοιτίδα της δημοκρατίας.

Κι όλα αυτά ο Τσίπρας επιχειρεί να τα ξεπεράσει με τις αριστερές παπάτζες που πετά στα περιφερειακά συνέδρια. Νομίζει ότι με τις προεκλογικές του περιοδείες ή με τις ανοησίες για τα χαμογελαστά πρόσωπα θα πείσει τον κόσμο πως όλα πάνε καλά.

Όχι, λοιπόν. Τίποτε δεν πάει καλά. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα, μεγάλης διάρκειας λιτότητα που συνδυάζεται με την θεσμική εκτροπή και την κοινωνική αταξία.

Όλα αυτά είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, η κρίση δεν ήρθε το 2015 μαζί με τον Τσίπρα. Μαζί του όμως ήρθε η απαισιοδοξία, η απαξίωση της Ελλάδας, η προσβολή των θεσμών, η επικράτηση του λαϊκισμού, η κυριαρχία του φθηνού και του μέτριου. Η Ελλάδα του Καρανίκα, του Τσίπρα, του Κατρούγκαλου και του Πολάκη δεν είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα