Άρης Σερβετάλης: «Aπό μηχανής θεός» (deus ex machina) αντί για το θέατρο στην τηλεόραση! (Video)

Tα κεντρικά δελτία ειδήσεων (ΣΚΑΙ και MEGA) εξαφάνισαν χθες (24-11-21) τους 93 νεκρούς του κορωνοϊού από τους τίτλους τους!

Ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης λειτούργησε όχι ως θεατρικός αλλά ως πανδημικός «από μηχανής θεός» (deus ex machina) προκειμένου η είδηση των 93 νεκρών να… θαφτεί (!) στους τίτλους και να πάει… πίσω.

Ειδικά στον ΣΚΑΙ πέτυχαν το δημοσιογραφικό ακατόρθωτο!

Να προηγηθούν οι δηλώσεις (σε ζωντανή σύνδεση!) της ηθοποιού Βάσιας Παναγοπούλου για την «υπόθεση Σερβετάλη» της ειδήσεως

των 93 νεκρών από τον κορωνοϊό.

Για τους παλαιότερους οι μεθοδεύσεις αυτές θυμίζουν την αλήστου μνήμης εποχή της κρατικής ΕΡΤ επί αρμόδιου υπουργού του μακαρίτη Δημήτρη Μαρούδα ο οποίος διατεινόταν ότι αν διαφαινόταν απειλή για το τότε κρατικό μονοπώλιο της τηλεόρασης από τα δορυφορικά κανάλια θα κατέρριπτε τους δορυφόρους.

Κατά την (δική μας) «ένδοξη» περίοδο του κορωνοϊού, όταν είχε ξεσπάσει η πανδημία και οι δυστυχείς Ιταλοί του Μπέργκαμο στοίβαζαν τα φέρετρα των νεκρών σε υπαίθριους χώρους, η σχετική είδηση με το ανάλογο οπτικό υλικό μονοπωλούσε τους τίτλους των εγχώριων τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.

Τώρα που ο θάνατος από τον κορωνοϊό χτυπάει κατά εξακολούθηση την δική μας πόρτα οι «Σερβετάληδες» προσφέρουν το ιδανικό δημοσιογραφικό άλλοθι στους αρχισυντάκτες για να «πάνε πίσω» στα δελτία ειδήσεων την είδηση των θανάτων.

Όλα αυτά, βεβαίως, από μόνα τους μικρή σημασία έχουν.

Καταδεικνύουν, όμως, την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στον χώρο της ενημέρωσης για την οποία μερική μόνον ευθύνη έχουν οι «λίστες Πέτσα» αφού αυτές αφορούν περισσότερο στις ενδεχόμενες «χοντρές» υποθέσεις οι οποίες πρέπει είτε να αποκρυβούν είτε να εξωραϊστούνε.

Αλλά το να «θάψουμε τους νεκρούς για μετά την ζωντανή σύνδεση με την Βάσια» ερμηνεύεται κυρίως ως σύνδρομο αυτόβουλου πολιτικού παραγοντισμού, δηλαδή φαντασίωσης ότι, έστω με αυτόν τον τρόπο, «συμμετέχουμε» στην νομή της πολιτικής εξουσίας.

Και βεβαίως αυτά βλέπει ο πρωθυπουργός και δικαίως χαμογελάει, σίγουρος ότι η εγχώρια δημοσιογραφία (ή τουλάχιστον η glamorous εκδοχή της) δεν πρόκειται ποτέ να τον υποβάλει στην βάσανο των «direct questions».

Δείτε τα σχετικά τηλεοπτικά αποσπάσματα όπως εξετέθησαν στην εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό « Ελλάδα 94,3 fm»:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα