Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: O καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Του Παναγιώτη Λιάκου

«Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, θα μάθετε τη θέση της την Τρίτη» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος για το ζήτημα του «γάμου» των ομοφυλοφίλων. Είναι παράξενο που ένιωσε την ανάγκη να δώσει μια τέτοιου είδους διευκρίνιση-διαβεβαίωση στα ΜΜΕ (και πάνω απ’ όλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη). Ουδείς εχέφρων άνθρωπος περίμενε επί των ημερών του η Εκκλησία να πάρει τα όπλα.

Όποιος είναι στοιχειωδώς ενημερωμένος για τις επιδόσεις του συγκεκριμένου

ιεράρχη στην εκκωφαντική σιωπή (ακριβώς την περίοδο που θα πρέπει να αρθρώσει καθαρό λόγο) θα το έπαιζε και στοίχημα ότι ο Ιερώνυμος και στην περίπτωση του «γάμου» των ομοφυλοφίλων θα εφήρμοζε τα κλασικά τρικ.

Κερδίζουμε χρόνο, κάνουμε ότι το σκεφτόμαστε, δηλώνουμε ότι θα σταθμίσουμε τις περιστάσεις, επικαλούμεθα τον πνευματικό και όχι πολιτικό ρόλο της Εκκλησίας, λέμε δυο τρεις αγαπουλισμούς για να φανούμε αρεστοί στους δικαιωματιστές, το παίζουμε και υπεύθυνοι πολίτες που δεν διχάζουμε τον λαό, παραλείπουμε να θυμηθούμε τις ξεκάθαρες θέσεις επί όλων των κοινωνικών – ηθικών ζητημάτων που έχει η Αγία Γραφή και το κατενάτσιο μας θα έχει αποδώσει όταν η εκάστοτε κυβερνησάρα θα έχει κάνει το δικό της.

Θα έχει κλείσει τους ιερούς ναούς επικαλούμενη λόγους δημοσίας υγείας, θα έχει απαγορεύσει την περιφορά Επιταφίου, θα έχει αλλάξει ώρα στην αναστάσιμη λειτουργία*, θα διώκει ιερείς που μεταλάμβαναν τους πιστούς, θα έχει περάσει Μνημόνια και περικοπές μισθών και συντάξεων, θα έχει νομοθετήσει «γάμους ομοφυλοφίλων» και γενικώς δεν θα έχει αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω όχι μόνο είναι γνωστά, αλλά έχουν εμπεδωθεί σε τέτοιο βαθμό από τους Έλληνες ώστε έχουν κουράσει και η αηδία που προκαλούν είναι πολύ μεγαλύτερη και εντονότερη από τα όποια επικοινωνιακά κέρδη, που αποκομίζει όποιος τα επικαλείται.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όχι μόνο δεν τα καταφέρνει στην αποστολή του, αλλά η ταύτισή του με τον κατά καιρούς πρωθυπουργό πλήττει τον θεσμό που εκπροσωπεί.

*Πότε να λέμε Χριστός Ανέστη; Όποτε θέλει ο Μητσοτάκης!

The post Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: O καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη appeared first on antinews.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα