Απροκάλυπτες παραμβάσεις των δανειστών λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

09:24 5/5/2012 - Πηγή: Antinews

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Η περίφημη φράση του Κ. Καραμανλή είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες κι ενώ από τη Δύση οι εκβιασμοί και οι ωμές παρεμβάσεις είναι περισσότερο απροκάλυπτες από ποτέ.

Ούτε να μας αφήσουν να ψηφίσουμε με την ησυχία μας δεν μπορούμε. Σε ένα σκηνικό πλήρους απαξίωσης της Ελλάδας που θυμίζει περισσότερο δεκαετία του ’50 και του ’60 όταν η χώρα ήταν με τη βούλα μπανανία.

Ας μας πουν οι ξένοι ποιος θέλει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα, ποιοι

πρέπει να συνεργαστούν και μέχρι πότε. Αν αυτή είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αν αυτή την Ευρώπη θέλουμε, καλύτερα να μην υπάρχει.

Περισσότερο απροκάλυπτος από όλους ο κ. Σόιμπλε ο οποίος θέλει μια κυβέρνηση που θα λέει «ναι» σε όλα, που θα τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας ακόμη κι αν αυτό σκοτώνει την Ελλάδα, που θα είναι ίσως η συνέχεια του Παπαδήμου.

«Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθελοντική», πρόσθεσε και τόνισε ότι επί της ουσίας οι εκλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία δεν θα επηρεάσουν την γερμανική οικονομική πολιτική.

Μας λέει δηλαδή ξεκάθαρα να ξεχάσουμε τις προσπάθειες για ένα πιο ανθρώπινο Μνημόνιο; Δεν υπάρχει ελπίδα να ζητήσουμε το αυτονόητο, την ανάπτυξη, την έξοδο από την ανεργία και τη φτώχεια;

«Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Έτσι έγινε και στις αλλαγές των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία», δήλωσε. Ωραία παραδείγματα μας ανέφερε, γιατί δεν έλεγε και για την Ισπανία και την Ιταλία; Όλες αυτές οι χώρες δεν είναι που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού ή κάνουμε λάθος;

Από την άλλη, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (Institute of International Finance – IIF), ο γνωστός Νταλάρα δηλαδή, έβγαλε έκθεση σύμφωνα με την οποία το επικρατέστερο σενάριο είναι μία συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Σε σημείωμά του, με ημερομηνία 1η Μαΐου 2012, οι αναλυτές του IIF εκτιμούν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα πιθανότατα θα υποχρεωθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής να συνεργαστούν.

Ωστόσο, το IIF επισημαίνει ότι «δεν είναι καθόλου σαφές, με δεδομένες παλαιότερες διαφορές και εντάσεις, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα αποτελούσαν βιώσιμους συνεργάτες σε ένα συνασπισμό για τα χρόνια που έρχονται. Επιπλέον, ένας συνασπισμός ΝΔ – ΠαΣοΚ θα θεωρηθεί από πολλούς ότι δεν θα διαθέτει τη λαϊκή εντολή που είναι απαραίτητη για να εφαρμόσει αποτελεσματικά την επιπλέον προσαρμογή και την εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται».

Επίσης, οι αναλυτές βλέπουν και συμμετοχή της… Ντόρας στον κυβερνητικό σχηματισμό, εάν η ΔΗ.ΣΥ. μπει στη Βουλή.

«Οι προοπτικές εφαρμογής του προγράμματος θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο αν το ΔΗΣΥ δεν περάσει το κατώφλι του 3% ή αν η ΝΔ και το ΠαΣοΚ δεν φθάσουν μαζί το όριο του 38%»

Keywords
Τυχαία Θέματα