Απόστρατοι κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ έγραψαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα;

Το μονοσέλιδο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το σχόλιο αυτό γράφεται από έναν φίλο στα μετόπισθεν γι’ αυτούς που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κάποια σκοπιά στα σύνορα από ψηλά στον Έβρο, τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου μέχρι το Καστελόριζο, γι’ αυτούς που μέσα σε μια πυραυλάκατο ή ένα αντιτορπιλικό παρακολουθούν ένα τούρκικο πολεμικό πλοίο, γι’ αυτούς που βρίσκονται μέσα σε ένα μαχητικό σε ετοιμότητα των δύο λεπτών σε ένα από τα προωθημένα αεροδρόμια του ανατολικού Αιγαίου περιμένοντας

να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις .

Ο κ. Δρίτσας στην εισαγωγή του κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και Άμυνα είπε:

 «Σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν και η ηγεμονία των ΗΠΑ αμφισβητείται όλο και περισσότερο, η πολιτική του ευρω-ατλαντισμού και της συμμόρφωσης με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ν.Α.Τ.Ο. δεν έχει μέλλον.»

«Θεωρούμε ότι οι στρατιωτικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ, στρατιωτικοποιούν τις διεθνείς σχέσεις και αυξάνουν, αντί να μειώνουν, τον κίνδυνο πολέμου. Για την Ευρώπη επιδιώκουμε την αντικατάσταση του ΝΑΤΟ και των κοινών στρατιωτικών δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ένα Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασφάλειας με βασικές αρχές την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, τον έλεγχο και τη μείωση των εξοπλισμών»

Εάν η παραπάνω πρόταση είναι το συμπέρασμα που έχουν καταλήξει οι αρμόδιοι του ΣΥΡΙΖΑ επί Γεωπολιτικών και Διεθνών θεμάτων τους προτρέπω να διαβάσουν την εισαγωγή  της εισήγησης του ΓΓ του ΚΚ Κίνας και προέδρου Hu Jintao για το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον. Είναι ακριβώς η ίδια. Τον ίδιο φόβο έχει η Κίνα για το ΝΑΤΟ με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Άρθρο 5 της Συμμαχίας υπάρχει ρητή δέσμευση των κρατών μελών της Συμμαχίας ότι οποιαδήποτε «ένοπλη επίθεση» προς κράτος μέλος θεωρείται ως επίθεση εναντίον όλων των μελών. Να φύγουμε λοιπόν από το ΝΑΤΟ αλλά να τοποθετηθεί στο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρηματολογήσει τι θα κάνει σε ενδεχόμενη επίθεση από την  Άγκυρα. Και να επιχειρηματολογήσει με δεδομένες τις θέσεις του (ανεκδοτο) ότι θα σταματήσει τους εξοπλισμούς με διμερή συμφωνία με την Τουρκία.

Εάν διαβάσει κάποιος την μία ακριβώς σελίδα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα, αμέσως γίνεται κατανοητή η προχειρότητα του. Αναρωτιέται κανείς εάν στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τι περιλαμβάνει η έννοια ΕΔ. Προφανώς δεν γνωρίζουν ούτε το επίπεδο μόρφωσης των στελεχών των ΕΔ. Τα κουραφέξαλα της εισαγωγής είναι για τους πρασινοφρουρούς του 1981.

Κάποτε οι ΕΔ πλήρωναν πανεπιστήμια για εκτιμήσεις, τώρα τα πανεπιστήμια ζητούν να έχουν στα μεταπτυχιακά τους στρατιωτικούς. Αξιωματικοί με σπουδές στο Διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο θαλάσσης, Διεθνών Σχέσεων, Σχολεία του ΝΑΤΟ τα οποία παρακολουθούν στρατιωτικοί με πρέσβεις από όλο τον κόσμο, και πλήθος εξειδικευμένων σπουδών που ανεβάζουν τις ΕΔ της χώρας στην κορυφή. Και εσείς κύριε Τσίπρα ήρθατε με μία σελίδα και μιλάτε:

«Την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού των Ε.Δ. με
1. Αναθεώρηση του Στρατι

Keywords
Τυχαία Θέματα