Βασιλιάς Κάρολος: Όπως η μητέρα μου, δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον λαό μέχρι το τέλος της ζωής μου

18:26 9/9/2022 - Πηγή: Antinews

Την δέσμευσή του να υπηρετήσει, όπως και η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, μέχρι το τέλος της ζωής του τη χώρα του και τις υπόλοιπες 14 χώρες των οποίων είναι από την Πέμπτη αρχηγός κράτους διακήρυξε ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος Γ’, στο πρώτο διάγγελμά του προς το έθνος.

“Δίπλα στον προσωπικό πόνο που βιώνει ολόκληρη η οικογένειά μου, μοιραζόμαστε ταυτόχρονα με τόσο πολλούς από εσάς που ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλες τις χώρες στις οποίες η Βασίλισσα ήταν αρχηγός κράτους, στην Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο, μια βαθιά αίσθηση ευγνωμοσύνης για περισσότερα από

70 χρόνια κατά τα οποία η μητέρα μου ως Βασίλισσα υπηρε΄τησε τον λαό τόσο πολλών χωρών.

“Το 1947, στα 21α γενέθλιά της, δεσμεύθηκε από Κέιπ Τάουν σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία να αφιερώσει τη ζωή της – είτε μικρή είτε μεγάλη σε διάρκεια – στην υπηρεσία του λαού της. Αυτό ήταν κάτι παραπάνω από μια υπόσχεση. Επρόκειται για μια βαθιά προσωπική δέσμευση, η οποία καθόρισε όλη της την ζωή”, ανέφερε ο βασιλιάς.

Και συνέχισε:

“Όπως έκανε και η ίδια η βασίλισσα με ακλόνητη αφοσίωση, κι εγώ επίσης δεσμεύομαι επισήμως για όσον χρόνο ο Θεός θα μου χαρίσει, να είμαι θεματοφύλακας των συνταγματικών αξιών που βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της χώρας.

“Οπουδήποτε κι αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε οποιοδήποτε άλλο βασίλειο και έδαφος ανά τον κόσμο, οποιαδήποτε προέλευση ή πεποιθήσεις κι αν έχετε – θα πασχίσω να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη, όπως κάνω για όλη μου τη ζωή”.

Όπως τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος, νέος πρίγκιπας της Ουαλίας θα είναι ο πρωτότοκος γιος του, Γουίλιαμ, ο οποίος θα είναι διάδοχος του θρόνου. Παράλληλα, η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κάθριν, θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο νέος αρχηγός του βρετανικού κράτους εξέφρασε ακόμη την αγάπη του για τον δευτερότοκο γιο του, Χάρι, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν, “συνεχίζουν να κτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό”.

“Η ζωή μου βεβαίως θα αλλάξει καθώς αναλαμβάνω τις νέες μου ευθύνες”, συνέχισε ο βασιλιάς.

“Δεν θα μπορώ πλέον να αφιερώνω τόσο μεγάλο τμήμα του χρόνου και της ενέργειάς μου στις φιλανθρωπίες και σε ζητήματα για τα οποία νοιάζομαι τόσο βαθιά. Γνωρίζω ωστόσο ότι αυτή η σημαντική εργασία θα περάσει στα έμπιστα χέρια άλλων.

“Είναι επίσης και καιρός αλλαγών για την οικογένειά μου. Βασίζομαι στην γεμάτη αγάπη βοήθεια της αγαπημένης μου συζύγου, Καμίλα. Αναγνωρίζοντας την δημόσια προσφορά της στα 17 χρόνια του γάμου μας, γίνεται η Βασίλισσα Σύζυγος μου”, ανέφερε ο Κάρολος Γ’.

Ο βασιλιάς του Η.Β. έκλεισε το πρώτο διάγγελμά του προς το έθνος σε έντονα συναισθηματικό τόνο, μιλώντας για τους εκλιπόντες γονείς του.

“Στη αγαπημένη μου Μαμά, τώρα που ξεκινάς το τελευταίο σου μακρύ ταξίδι γα να συναντήσεις τον αγαπημένο μου Μπαμπά, θέλω απλά να σου πω το εξής: σ’ ευχαριστώ.

“Σε ευχαριστώ για την αγάπη και την αφοσίωσή σου στην οικογένειά μας και στην οικογένεια των εθνών τα οποία υπηρέτησες τόσο επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια”.

Πηγή: capital.gr

The post Βασιλιάς Κάρολος: Όπως η μητέρα μου, δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον λαό μέχρι το τέλος της ζωής μου appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απόψε, Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολου Γ’,apopse, inomenou vasileiou karolou g’