Απολογητικός, θλιβερός και εκτός θέματος ο Τσίπρας

23:38 8/5/2016 - Πηγή: Antinews

Απολογητικός και εκτός θέματος ο Τσίπρας. Θλιβερή παρουσία για πρωθυπουργό. Υποτίθεται ότι σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων και κοινωνικών παροχών, με αυξήσεις εισφορών καθώς και το φορολογικό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.500 ευρώ που υποτίθεται ότι αν έπεφτε κάτω από τα 9 θα παραιτούνταν ο Τσακαλώτος. Και όμως στην ομιλία του ο Τσίπρας μιλούσε

για τη διαπλοκή, για το αν στερείται η ΝΔ εναλλακτική πρόταση, για το αν η Eurostat του δίνει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το στόχο, για το αν διαπραγματεύτηκε σκληρά, για το αν θέλει ή όχι την έξοδο από το ευρώ κλπ κλπ.

Και το τελευταίο καταφύγιό του ήταν ότι μετά από την κωλοτούμπα του πέρσι το καλοκαίρι, ότι έκανε εκλογές το Σεπτέμβρη και κέρδισε!

Μόνο για το ασφαλιστικό και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου δεν είπε τίποτα, παρά μόνο ψέλλισε κάτι ακατάληπτα στο τέλος ο πρωθυπουργός.

Και το χειρότερο; Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι το τελευταίο γι’ αυτό το μήνα. Σ’ αυτό ψηφίζεται μόνο το 1,8 δις των μέτρων στο ασφαλιστικό και ένα μικρό μέρος των μέτρων του φορολογικού. Θα πρέπει λοιπόν να ψηφίσει νέο νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα μέτρα για να συμπληρωθούν τα 5,4 δις (ξέχωρα από το τι μέλλει γενέσθαι με το συμπληρωματικό μνημόνιο με τα μέτρα κάβα των 3,6 δις).

Για την τιμή των όπλων πέταξε και κάτι από κομμουνιστική ποίηση «το μέλλον δεν θα έρθει έτσι νέτο σκέτο» και μετά πέταξε και μια ακόμα μπαρούφα για την «εκτόξευση» της ελληνικής οικονομίας επειδή λέει έχει συμπιεστεί πολύ τα τελευταία 6 χρόνια.

Και για το τέλος πέταξε το τυράκι για τους βουλευτές του λέγοντας ότι το Eurogroup θα συζητήσει για ελάφρυνση του χρέους και μάλιστα εκεί έριξε δια της πλαγίας και την πρόταση για συνάντηση με Μητσοτάκη, παρακαλώντας ταυτόχρονα γονυπετής τον Σόιμπλε να δείξει «ευελιξία» και να του δώσει κάτι για το χρέος για να κάνει πιο εύπεπτα τα μέτρα του μνημονίου. Τόσο περήφανη διαπραγμάτευση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα