Αποφασίζεται το μέλλον της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Την ανανέωση ή όχι της θητείας της εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη, στη θέση της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, αποφασίζει αύριο το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Οι δικαστές, τρεις ημέρες μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis με το αίτημα να αρθεί η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου για να κληθεί ως

ύποπτος για το αδίκημα της δωροδοκίας, θα αποφασίσουν αύριο αν θα ανανεώσουν για μία ακόμα διετία τη θητείας της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ή αν θα αλλάξει χέρια η κρίσιμη αυτή υπηρεσία .

Η απόφαση δε συμπίπτει χρονικά με την εκκρεμότητα (άμεσης κατά πληροφορίες) ολοκλήρωσης της ποινικής αποτίμησης του δεύτερου "πακέτου " των δικογραφιών για πέντε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ήδη από την Παρασκευή το πρωί ξεκινά ο κύκλος της εξέτασης των μη πολιτικών προσώπων, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις για απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς είναι θετική στην ανανέωση της θητείας της που θα της δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες για την ίδια θέση ακούγονται και τα ονόματα των συναδέλφων της , εισαγγελέων Στάθη Βεργώνη, ο οποίος είναι β' αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Χαράλαμπου Τζώνη.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα