Από τους άδειους «κουμπαράδες» του ΣΥΡΙΖΑ, στους «εθνικούς γελωτοποιούς» των ΑΝΕΛ

(Ανανεωμένο) Το νοσηρό πολιτικό κλίμα με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων, βάζει πλέον φωτιά στο σκηνικό της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Με σκηνοθέτη τον Πάνο Καμμένο και πρωταγωνιστή τον Παύλο Χαϊκάλη, αλλά και με... αφανείς παραγωγούς, στήθηκε ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι με έναν και βασικό στόχο: Να μπει μπουρλότο στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμη και στις προσπάθειες που γίνονται για να μην οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές

και στην πολιτική ανωμαλία.

Το κόλπο απλό. Στήθηκε μια καταγγελία αφού πρώτα έγινε οι ανάλογες κινήσεις με καταθέσεις στο δικαστήριο, άρχισαν να κραδαίνουν cd με «αποκαλύψεις» κάποιου που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη, μπήκε στη μέση ο εθνικός κωμικός Λάκης Λαζόπουλος και όλα έγιναν ωραία και καλά.

Έτσι πολύ απλά ακόμη και κάποιος που θα ήθελε να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στις επόμενες ψηφοφορίες, να μην το κάνει γιατί θα του πουν ότι «τα πήρε». Ασχέτως αν ο καταγγελθείς Γιώργος Αποστολόπουλος ήταν στενός συνεργάτης του Καμμένου. Ασχέτως κι αν αποδεικνύεται ότι έπαιρνε μέρος στις διαπραγματεύσεις με τον Τσίπρα και τα στελέχη του για κοινή πορεία ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Καμμένος είπε ψέματα ότι χρησιμοποίησε τον Αποστολόπουλο όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ για την υπόθεση των CDS. Ήταν κάτι παραπάνω ο εν λόγω κύριος που δηλώσει τραπεζικό στέλεχος και πολλά άλλα. Και πώς είναι δυνατόν αν ήθελε κάποιος από την κυβέρνηση να δωροδοκήσει βουλευτή των ΑΝΕΛ να χρησιμοποιούσε πρώην στέλεχός του και βασικό συνεργάτη του πρόεδρου;

Όλα αυτά θα τα βρει η Δικαιοσύνη και δεν είμαστε εμείς εισαγγελείς για να δικάσουμε κανέναν ή για να προδικάσουμε το αποτέλεσμα της έρευνας. Αυτό που πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο και με πλήρη σαφήνεια να ειπωθεί είναι ότι κάποιοι βρόμικοι κύκλοι, με επαφές στις μυστικές υπηρεσίες, με βαλιτσάκια, υποκλοπές και με απύθμενο θράσος καλλιεργούν το βόρβορο στην πολιτική ζωή του τόπου. Και μάλιστα εν μέσω της σημαντικότερης, μετά τις εκλογές, δημοκρατικής διαδικασίας, αυτή της ψηφοφορίας για την Προεδρία.

Αν ήταν η πρώτη φορά που το επιχειρούσαν θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση η οποία πρέπει να ερευνηθεί. Όμως το άθλιο παιχνίδι, παρμένο από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, γυρίστηκε σε σήριαλ σαν κι αυτά που ξέρει να παίζει ο Χαϊκάλης. Πρώτα ήταν ο Σκουρλέτης με τους κουμπαράδες. Πήγε στον εισαγγελέα αλλά... έκανε την πάπια.

Μετά ήταν η Ξουλίδου που έπαιζε με το... facebook. Πήγε στον εισαγγελέα αλλά... τη χήνα. Ε, τώρα εν μέσω μιας πολύ κρίσιμης συζήτησης που γίνεται έπρεπε να ξανακινηθεί το θέμα από πραγματικούς κονφερανσιέ, από επαγγελματίες διασκεδαστές. Τους είδαμε σε ζωντανή μετάδοση, κέρδισαν τη δημοσιότητα που ήθελαν. Ο Καμμένος, ο Χαϊκάλης, ο Κουίκ και ο Νικολόπουλος στο κακόγουστο θεατρικό έργο.

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν και πόσους βουλευτές έχουν επηρεάσει. Το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά τις καταγγελίες ο Βύρων Πολύδωρας ανακοίνωσε ότι δεν ψηφίζει για Πρόεδρο, ίσως είναι ένα κλίμα που διαμορφώνεται. Δεν ξέρουμε επίσης αν ο κόσμος «μασάει» από τέτοια και θα ξαναπέσει στον βούρκο που έστησαν συγκεκριμένοι πολιτικοί εγκληματίες. Άλλωστε τρία χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε ένα σκάνδαλο για την κυβέρνηση Σαμαρά. Κι όπως όλοι ξέρουμε, η χώρα αυτή έχει παρελθόν στην κατάρρευση κυβερνήσεων λόγω σκανδάλων ή σκανδαλολογίας.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλη αυτή η υπόθεση βρομάει περισσότερο κι από ανοικτό βόθρο. Και εν έτει 2014 δεν περιμέναμε ούτε να δωροδοκούνται βουλευτές αλλά ούτε και να καταγγέλλονται ατεκμηρίωτα διάφορες δωροδοκίες.

Αλλά να κάνουμε και μια ερώτηση που μας γεννήθηκε βλέποντας τον Καμμένο. Είναι σύμπτωση ότι οι καταγγελίες έγιναν σήμερα αν και η υπόθεση έχει πάνω από 2 εβδομάδες ζωής; Είναι τυχαίο ότι το θέμα ανακινήθηκε μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Καμμένου με τα ξεροτήγανα στον Κων. Μητσοτάκη; Όχι ότι μπορεί να φταίει ο πρώην πρωθυπουργός για την υπόθεση Χαϊκάλη. Αλλά με όποιον δάσκαλος καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις που λέει και ο λαός. Και όπως όλοι ξέρουμε ο Μητσοτάκης ήταν «μανούλα» στο παρασκήνιο, τις υποκλοπές, του Μαυρίκηδες κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα