Από τότε που βγήκε η συγγνώμη…

18:11 8/8/2022 - Πηγή: Antinews

Του Strange Attractor

Δεν υπάρχουν, είθισται να λέμε, ειδήσεις τον Αύγουστο.

Εξ ου και λείπουν σε διακοπές οι συνήθεις ύποπτοι τηλεοπτικοί κήνσορες.

Οι οποίοι όταν είναι στο μετερίζι τους κάνουν την τρίχα τριχιά για το πιο έλασσον θέμα, αλλά προς ανακούφιση του Κυριάκου ουδείς αποφάσισε να επιστρέψει από τα μπάνια, αν και το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι κλάσεις σοβαρότερο εκείνου του Λιγνάδη, ή της Πισπιρίγκαινας, για τα οποία καταναλώθηκαν ατέλειωτες ώρες τηλεοπτικού χρόνου.

Θα επέστρεφε, λένε,

ο Αυτιάς για να βάλει μια τάξη, αλλά ενημερώθηκε από το στούντιο πως δεν χρειάζεται, όλα πάνε καλά. Το Μαξίμου αντέδρασε άμεσα στις ποταπές καταγγελίες διευρύνοντας… τη λίστα Πέτσα. Τόσο απλά!

Όσο για τον Πορτοσάλτε, ανεπιβεβαίωτες φήμες τον θέλουν με κομπρέσες και οξυγόνα, σε προεμφραγματική κατάσταση σε θέρετρο της Μοζαμβίκης.

Ψέματα; Αλήθεια; Ποιος ξέρει;

Λείπει και ο Καμπουράκης για να μας ενημερώσει.

Όπως και να ‘χει, η βόμβα αυτή που σε κάποια νορμάλ χώρα θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό και τεκτονικές ανακατατάξεις, εδώ ελέγχεται… και μάλιστα χωρίς τη συνδρομή της Σίας, ή της Τατιάνας.

Το Μαξίμου από μόνο του έκανε έγκαιρα την αυτοκριτική του, θυσίασε δυο «Ιφιγένειες», προέβη σε αποτελεσματικό damage control, έκανε σβέλτα βήματα (η λίστα που λέγαμε), κι όλα καλά. Σαν να μην τρέχει τίποτις…

Γι’ αυτό και βλέπω στα δελτία 15 λεπτά πλάνα από ρακέτες σε παραλίες και ρεπορτάζ για τις ξαπλώστρες, και μόλις 2 λεπτά για τον Ανδρουλάκη.

Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις πρωθυπουργό σπουδάσαντα εν Χάρβαρντ, κι όχι σε ΙΕΚ των Γρεβενών…

Και μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων, που μπροστά του το Watergate που συγκλόνισε την Αμερική και έστειλε στα τάρταρα τον παντοδύναμο τότε Νίξον φαντάζει πλημμέλημα.

Διότι, αν θυμάμαι καλά, εκείνο το σκάνδαλο αφορούσε τοποθέτηση κοριών σε δωμάτιο ξενοδοχείου από κάποιους περιθωριακούς πληρωμένους από τον Λευκό Οίκο, με σκοπό να ακούει ο πρόεδρος τι λένε μεταξύ τους κάποια στελέχη των Δημοκρατικών.

Σιγά τα ωά.

Με κερασάκι στη τούρτα την αποκάλυψη πως ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιούσε συστηματικά το FBI, τη CIA και το IRS ως εργαλεία για την παρακολούθηση και την έρευνα πολιτικών του αντιπάλων, ειρηνιστών, ακτιβιστών, κλπ.

Σας θυμίζει κάτι;

Βέβαια, η κατάληξη ήταν να παραιτηθεί ο Νίξον πριν τον διώξουν με τις κλωτσιές, και να συλληφθούν και να καταδικαστούν πάνω από 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και στενοί υψηλόβαθμοι συνεργάτες του προέδρου!

Αυτά όμως στα σοβαρά κράτη, με θεσμούς κλπ.

Εδώ είναι μπανανία, και άσχετα αν παρακολουθείται κοτζάμ αρχηγός κόμματος, όλα είναι «νόμιμα», και μια συγγνώμη μάλλον αρκεί, τουλάχιστον για όλους εκείνους που σιτίζονται από τον δημόσιο κορβανά όσο είναι στα πράγματα ο Κυριάκος.

Και δεν είναι λίγοι. Διότι δεν είναι μόνο οι μετακλητοί, που έχουν σπάσει ρεκόρ αριθμών.

Είναι και οι δημοσιογράφοι πολλών ΜΜΕ, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, οι ΜΚΟτζήδες, οι επαγγελματίες χειροκροτητές των σόσιαλ μύδια, όσοι ευελπιστούν να πιάσουν καρέκλα συνεργαζόμενοι σε ενδεχόμενη νέα νίκη του Κυριάκου, κ.ο.κ. που γι’ αυτούς φταίει ο Ανδρουλάκης που τον παρακολουθούσαν.

Έτσι ακριβώς!

Κάτι θα έκανε ο «βλάχος», δεν μπορεί…

Άλλοι μίλησαν για πρακτοριλίκια των Κινέζων, άλλοι για προσωπικούς σκελετούς στη ντουλάπα του, και άλλοι για πολλά και διάφορα, πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα.

Η ουσία όμως είναι πως η υπαγόμενη απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό ΕΥΠ, παρακολουθούσε «νόμιμα» έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή, αργότερα αρχηγό θεσμικού κόμματος, και εν δυνάμει πρωθυπουργό, χωρίς (υποτίθεται) ο πρωθυπουργός να το γνωρίζει, και μάλιστα τις πρώτες μέρες να διαψεύδει κάθετα, μαζί με τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο, τις «έωλες» αυτές καταγγελίες που «σκοπό έχουν να πλήξουν το πετυχημένο κυβερνητικό έργο… μπλα μπλα….».

Λίγο αργότερα όμως επιβεβαιώθηκε και πάλι εκείνο το νεοελληνικό «από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο».

Και που βρισκόμαστε σήμερα;

Ο κόσμος συνεχίζει τα μπάνια του, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να μετράνε κ@λους στις παραλίες, ο λαός τρέχει να μπει σε πλατφόρμες (η νέα μόδα μετά τις ΜΚΟ και τις ανεξάρτητες αρχές) τη μια για επίδομα καυσίμου, την άλλη για αντικατάσταση ψυγειοκαταψύκτη, και η χώρα συνεχίζει να τρεκλίζει προς την άβυσσο που έρχεται τον χειμώνα, όπου ήδη τα καυσόξυλα κοστίζουν πιο ακριβά από το πετρέλαιο θέρμανσης, κι αν συνεχίσει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός τότε ένας μισθός δεν θα φτάνει ούτε για «ζήτω».

Ναι, αλλά όπως λέει ο φίλος μου ο Σούλης, παραδοσιακός νεοδημοκράτης (άσχετα αν το ‘12 και το ‘15 ψήφισε ΑνΕλ), «ο ΜΠΑΟΚ να κερδάει, ο Αργυρός να τραγουδάει, κι ας κυβερνά ο Κούλης μέχρι να σβήσει ο ήλιος»!

Ήταν και μικρός το 1991, οπότε δεν έχει ακουστά για τον Μαυρίκη, τον Γρυλλάκη, και τα άλλα παιδιά…

Για κάποιους παλιότερους είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο μερικά πράγματα για την «οικογένεια»…

ΥΓ-Πιο ρεαλιστής ο άλλος ο φίλος μου ο Διονύσης, που από «ντορικός» είχε γίνει φανατικός «ποταμίσιος», πριν επιστρέψει στις αγκάλες της ΝΔ, ο οποίος πρωί πρωί φώναζε κάθιδρος «να παραιτηθεί τώρα κιόλας»!

«Και ποιος να αναλάβει ρε συ Νιόνιο; Ο Κουμουτσάκος;»

«Όποιος να ‘ναι… δεν πάει άλλο. Πρέπει και εγώ να διοριστώ κάπου. Ας αναλάβει η… Σάκαρη»!

The post Από τότε που βγήκε η συγγνώμη… appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα