Από το Ζάππειο θα γίνουν οι ανακοινώσεις του πακέτου παροχών σήμερα στις 19.00

15:52 7/5/2019 - Πηγή: Antinews

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου οικονομικού επιτελείου - Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναχωρεί γύρω στις 14.40. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στις 19.00 θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το νέο πακέτο παροχών το οποίο μπήκε σήμερα στο μικροσκόπιο του κυβερνητικού τραπεζιού.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας

με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στις 19.00 σήμερα στο Ζάππειο.

Όπως έχει ήδη μεταδώσει το Capital.gr τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τα εξής:

-Η επαναφορά της έκπτωσης 2% στην εφάπαξ εξόφληση φόρων.

-Η επαναφορά της εστίασης στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ και συγκεκριμένα από το 24% στο 13%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εστίασης είχε μεταταγεί στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ και το 2014 αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την μετέταξε σε υψηλό συντελεστή στο πλαίσιο της υπογραφής του τρίτου μνημονίου.

μετάταξη στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή από 24% σε 13% βασικών τροφίμων όπως είναι τα ζυμαρικά και τα όσπρια.

-Η υπόσχεση για μη εφαρμογή της ψηφισμένης από την κυβέρνηση μείωσης του αφορολόγητου ορίου.

-Η μείωση του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων από το 22% στο 20% (από τα εισοδήματα 2020).

-Πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία ακίνητη περιουσία.

-Έναρξη καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

-Εφάπαξ παροχή 13ης σύνταξης.

Νωρίτερα το Capital.gr σε δημοσίευμα με τίτλο "Αλλαγή πλάνων για Τσίπρα: Απόψε τα μέτρα επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα" μετέδιδε:

Να αιφνιδιάσει τη Ν.Δ είχε καταρχάς στόχο η αλλαγή του κυβερνητικού σχεδιασμού, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε χθες το απόγευμα αιφνιδίως την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στα Ιωάννινα και λίγη ώρα μετά, προανήγγειλε από την Ξάνθη ότι σήμερα θα ανακοινώσει μετά από νέα συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το πακέτο των θετικών μέτρων.

Ο κ. Τσίπρας, διευκρίνισε μάλιστα ότι θα πρόκειται για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα καθώς ούτε ένα δεν θα έχει έκτακτο χαρακτήρα.

Στο καλάθι των σεναρίων για το ποια μέτρα θα περιλαμβάνονται έχουν μπει κυρίως φορολογικές ελαφρύνσεις: Μείωση φορολογικών συντελεστών, περαιτέρω μείωση ΕΝΦΙΑ κλπ και μένει να φανεί ποιο θα είναι τελικώς το μείγμα που θα προκριθεί.

Στήριξη σε Πολάκη

Δεδομένου ότι αύριο σηκώνεται η κοινοβουλευτική αυλαία της συζήτησης για την μετατροπή της πρότασης μομφής εναντίον Πολάκη που κατέθεσε η Ν.Δ σε ψήφο παροχής εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, είναι πρόδηλο ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναζήτησε έναν ηχηρό τρόπο αφενός να μετατοπίσει την συζήτηση από την άβολη για την Κυβέρνηση "υπόθεση Πολάκη" αφετέρου να βοηθήσει τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη που νιώθουν μούδιασμα από τις δηλώσεις και την εν γένει στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, να επιχειρηματολογήσουν από βήματος Βουλής, για τα θετικά βήματα στην Οικονομία.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου, είναι σαφές πλέον ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αδειάσει τον αναπληρωτή υπουργό του.

Από την Ξάνθη χθες, περιορίστηκε να δηλώσει τη συμπάθειά του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, να μιλήσει για "άστοχη πολιτική αντιδικία" και να επιτεθεί οξύτατα και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για απαράδεκτη εργαλειοποίησή του.

Ανάβουν τα αίματα

Τα αίματα είναι βέβαιον ότι θα ανάψουν στην Βουλή από αύριο, καθώς στην εφ όλης της ύλης πολιτική κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και Ν.Δ, στην φαρέτρα της αντιπολίτευσης θα προστεθούν και οι φωτογραφίες με τις περσινές διακοπές του κ. Τσίπρα με το κότερο του Π. Παναγόπουλου, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο μάτι.

Μια ιδέα για το πόσο θα ανεβάσει τα ντεσιμπέλ της έντασης ο πρωθυπουργός στην Βουλή εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την έδωσε χθες από την Ξάνθη, εγκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη grosso modo για ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων που του υπαγορεύουν την ανάγκη απλώς να ηθικολογεί.

Ενδεικτικές της τακτικής που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση στην τριήμερη συζήτηση στην Βουλή είναι οι δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου ( ΑΝΤ1)

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτικό αφήγημα και γι' αυτό εργαλειοποίησε την ίδια την αναπηρία, ισχυρίστηκε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, τόνισε ότι εκεί τον πρώτο λόγο θα έχουν οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα