Από τα εγκαίνια της ΜΕΘ στα εγκαίνια της ΔΕΘ

17:25 5/9/2021 - Πηγή: Antinews

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Όλα ξεκίνησαν με την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν του Γιώργου Αυτιά!

Εκεί εμφανίστηκε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Αποκάλυψε ότι η ΜΕΘ των 18 κλινών που εγκαινίασαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννα Αγγελοπούλου στις 24 Απριλίου 2021 παραμένει κλειστή.

Λόγω ελλείψεως προσωπικού.

«Και σοκάρομαι και εκπλήσσομαι και λυπάμαι» απάντησε η Γιάννα Αγγελοπούλου σε ερώτηση του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά

την Γιάννα Αγγελοπούλου ο οργανισμός «Ελλάδα 2021» διέθεσε 2.336.000 ευρώ για την συγκεκριμένη ΜΕΘ.

Από λεφτά απλών πολιτών που είχαν αγοράσει αναμνηστικά ή είχαν κάνει δωρεές για την επέτειο των 200 ετών.

Στις 24 Απριλίου 2021 κατά τα εγκαίνια της ΜΕΘ που δεν λειτουργεί ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένος επειδή η συγκεκριμένη δωρεά «εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα πολύ γρήγορης υποστήριξης του ΕΣΥ ως προς τις ΜΕΘ».

Κατά την ξενάγησή του τότε στην εγκαινιαζόμενη ΜΕΘ η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική όπως καταγράφεται στο σχετικό οπτικό και ηχητικό απόσπασμα που διένειμε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις 31 Ιουλίου 2021 ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης είχε δηλώσει ότι κουράστηκε να ακούει ότι «Η λύση σε κάθε πρόβλημα της χώρας είναι οι παραπάνω προσλήψεις» (πράγμα που είναι σωστό).

Συμπληρώνοντας «Ναι στις προσλήψεις, αλλά εκεί που χρειάζονται» (αυτό δηλαδή που συμβαίνει στην εγκαινιασθείσα ΜΕΘ του «Παπανικολάου» η οποία δεν λειτουργεί).

Στις 19 Μαΐου 2021 ο τότε Υπουργός Υγείας είχε αναγγείλει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών υλοποιώντας, όπως τόνισε, δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Στις 29 Αυγούστου 2021 ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι έχουν γίνει 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ και ότι τα στοιχεία «μιλάνε από μόνα τους».

Πάμε τώρα στον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

Στις 24 Νοεμβρίου 2020 ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος της πανδημίας.

Γιατί «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε και ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών».

Σε διάγγελμά του στις 2 Απριλίου 2020 ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι ήμασταν στο «τέλος της αρχής της πανδημίας» παραφράζοντας σχετική ρήση του Τσώρτσιλ για τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Σε αντίθεση με τον Τσώρτσιλ ο Πρωθυπουργός έπεσε έξω (όπως και όλοι όσοι τότε επιχείρησαν προβλέψεις για την πανδημία).

Στο ίδιο διάγγελμα ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε και τον όρο «ήρωες με λευκές και πράσινες μπλούζες» αναφερόμενος στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο (11-12 Σεπτεμβρίου) για τα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ.

ΥΓ-1 Ενεργοποιώντας (κλικάροντας) τους συνδέσμους (links) του κειμένου έχετε πληρέστερη ενημέρωση αφού βλέπετε και τα αντίστοιχα videos.

YΓ-2 Μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα όλο το σχετικό ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 94,3 FM» και από την εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» που παρουσιάζεται κάθε ημέρα από τις 7 έως τις 10 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα