Από κάκωση στον αυχένα ο θάνατος του 32χρονου σκιέρ στη Βασιλίτσα [βίντεο]

Η κάκωση στον αυχένα ήταν η αιτία που ο 32χρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα ενώ έκανε snowboard με την παρέα του στο -κλειστό- χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Αυτό ανέφερε σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 32χρονος είχε και στοιχεία κρυοπληξίας,

καθώς έμεινε αρκετή ώρα θαμμένος κάτω από το χιόνι.

Δείτε το βίντεο του kozanimedia

Το μοιραίο λάθος που κόστισε τη ζωή στον 32χρονο σκιέρ

Μια λάθος απόφαση ήταν η αιτία που προκάλεσε την τραγωδία στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Ο 32χρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης άφησε εκεί την τελευταία του πνοή μετά από ένα μοιραίο λάθος.

Πρόκειται για γιο γνωστού αγγειοχειρουργού από την Αθήνα που τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου, είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές και χθες μαζί με την παρέα του αποφάσισαν να πάνε για snowboard στο -κλειστό ακόμη- χιονοδρομικό της Βασιλίτσας.

Η κακιά στιγμή όμως έφερε τα πάνω κάτω… Μια χιονοστιβάδα βρήκε την άτυχη παρέα και τελικά στοίχισε τη ζωή του 32χρονου άνδρα.

Το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας ήταν κλειστό και έτσι ο 32χρονος με την παρέα του, έξι ατόμων, αποφάσισαν να ανέβουν μόνοι τους σε μια κορυφή προκειμένου να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ.

Δεν περίμεναν όμως ότι θα τους προλάβαιναν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όταν οι φίλοι, ανάμεσά τους και δύο κορίτσια, ανέβηκαν σε μια κορυφή λίγο πριν φτάσουν, αποκολλήθηκε ένα κομμάτι χιονιού και δημιουργήθηκε χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε δύο από τα έξι παιδιά.

Η δύναμη της χιονοστιβάδας ήταν μεγάλη. Παρέσυρε τους δύο φίλους με τον 32χρονο να είναι ο άτυχος, αφού ανήμπορος να αντιδράσει χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο χάνοντας τις αισθήσεις του, την ώρα που ο φίλος του σηκώθηκε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό.

Οι άντρες του χιονοδρομικού κέντρου αντιλαμβανόμενοι τη χιονοστιβάδα ανέβηκαν να δουν εάν όλα είναι καλά στις εγκαταστάσεις του κέντρου και έκπληκτοι είδαν την παρέα των νεαρών να βρίσκεται στο σημείο με έναν τραυματισμένο ανάμεσά τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οδήγησαν τον νεαρό άντρα χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Γρεβενών. Οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν αλλά δυστυχώς στις 16:00 κατέληξε.

Θάνατος από ασφυξία

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παναγιώτης Αλεξιάδης, ανέφερε ότι «ο τραυματίας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ΕΚΑΒ. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης. Δυστυχώς, μετά από περισσότερες από δύο ώρες οι προσπάθειες σταμάτησαν και δεν είναι πια μαζί μας».

Σύμφωνα με τον διοικητή, ο άτυχος άνδρας πιθανότατα είχε έναν ασφυκτικό θάνατο. Δεν πέθανε δηλαδή από χτύπημα σε δέντρο, αλλά επειδή καταπλακώθηκε και έπαθε ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου ο νεαρός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα.

Όπως ανέφερε, επίσης μιλώντας στο «Ε», ιδιοκτήτης σχολής σκι στη Βασιλίτσα, όλη η παρέα αποτελείτο από νεαρούς γύρω στα 30 και είχαν πάει στη Βασιλίτσα για να κάνουν Πρωτοχρονιά.

Να σημειωθεί ότι η παρέα των έξι φίλων είχε διανυκτερεύσει το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, ενώ ο άτυχος 32χρονος είχε πάει στη Βασιλίτσα μαζί με την κοπέλα του.

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του 32χρονου

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι γονείς του έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του είναι σε κατάσταση σοκ.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα