Από… άριστοι, λουδίτες*

Του Παναγιώτη Λιάκου

Τι είναι η «Ελλάδα 2.0» του Κούλεως του κληρονόμου της πρωθυπουργίας; Οι Βολιώτες να περιμένουν σε ουρές για να λάβουν μερίδα… πόσιμου νερού, οι Θεσσαλοί να περιφέρονται στις λάσπες ανάμεσα σε συντρίμμια και τουμπανιασμένα πτώματα ζώων που σαπίζουν, οι Εβρίτες να ζουν στις στάχτες και οι κάτοικοι στα μεγάλα αστικά κέντρα να βλέπουν τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε φαβέλες – με πρωτεύουσα δύναμη της παρακμής τον Δήμο Αθηναίων, όπου δημαρχεύει ο Κώστας ο Μπακογιάννης ο «μεγαλοπερίπατος», ακόμα ένας κληρονόμος της «δυναστείας» της συμφοράς και της γκίνιας.

Η

ομάδα των «αρίστων» του Μητσοτάκη, ο οποίος τον Ιούλιο ανακοίνωνε «κοσμογονία» στον τομέα της πυρόσβεσης και κάηκαν ο Εβρος, η δυτική Αττική και η Πάρνηθα, δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε καν τη συνέχιση της ύπαρξης νομών, πόλεων, δρυμών και χωριών της χώρας. Για παράδειγμα, αφού οι Θεσσαλοί είδαν τον τόπο τους να καταστρέφεται από τη νεροποντή, οι ειδήμονες αποφάνθηκαν ότι τα χωριά τους ήταν σε λάθος θέση και πρέπει να τα… μετεγκαταστήσουν.

Πάντως, για να μην είμεθα μηδενιστές και ακυρώνουμε το κολοσσιαίο έργο της κυβέρνησης, να αναφέρουμε και τα θετικά. Οι αεροπορικές θα κάνουν χρυσές δουλειές με το επόμενο κύμα των Ελλήνων που θα μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

Επίσης -κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων-, ο αποκληθείς και «Μωυσής» πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ίδρυση ενός θεσμού που όλοι περιμέναμε: πρόκειται για τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, που θα υπάγεται στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Αυτό κι αν είναι πρόοδος. Κάτι σαν τον παλαιοπασόκο Σταύρο Μπένο, τον οποίο έστειλε στους καμένους Ευβοείς για να τους… σώσει.

*Σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη, οι λουδίτες είναι «μέλη οργανωμένων ομίλων χειροτεχνών της Αγγλίας τού 19ου αιώνα, οι οποίοι κατέστρεφαν τις υφαντουργικές μηχανές, που τους αντικαθιστούσαν στην παραγωγική διαδικασία». Αυτοί οι άνθρωποι, που έμεναν άνεργοι από τις μηχανές, τις έσπαγαν, προσπαθώντας να φέρουν πίσω τούς δείκτες του ρολογιού της Ιστορίας. Ο Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε μέγα λουδίτη. Λίγο ακόμα να μείνει πρωθυπουργός και θα έχουμε τις δομές των… νεάντερταλ. Δηλαδή, θα ζούμε σε σπήλαια και θα ασχολούμεθα με το κυνήγι μαμούθ και τη λιθοτεχνία.

The post Από… άριστοι, λουδίτες* appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα