Απειλές Ερντογάν: Το καμπανάκι για να ξυπνήσει η χριστιανική Ευρώπη

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με την Τουρκία και την Ολλανδία αποδεικνύουν περίτρανα γιατί δεν πρέπει και δεν θα γίνει ποτέ η γειτονική χώρα μέλος της Ευρώπης. Γιατί όσο ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν και η παρέα του έχουν κάτω από τη μπότα τους τον τουρκικό λαό ο οποίος μπορεί να κοιμάται, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και θα τον πάρει με τις πέτρες.

Όχι ότι η Ευρώπη είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Και σ’ αυτήν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, και σ’ αυτήν υπάρχουν φασιστικές νοοτροπίες. Αυτό που κάνουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα

και σε αδύναμες χώρες είναι χαρακτηριστικό μιας νοοτροπίας που λέει ότι ο ισχυρός θα κατατροπώσει τον ανίσχυρο. Δεν το λες ούτε δημοκρατικό αλλά ούτε και ενταγμένο στις αξίες με τις οποίες δομήθηκε η Ευρώπη.

Όμως, να μας κουνά το δάκτυλο και η Τουρκία του Ερντογάν, αυτό πάει πολύ. Να χαρακτηρίζει φασίστες τη μισή Ευρώπη και να τους απειλεί ότι θα το πληρώσουν ακριβά, δείχνει ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο και η ΕΕ πρέπει να πάρει τα μέτρα της. Εντάξει, δεν έχει και την καλύτερη εξωτερική πολιτική ούτε θα πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Ευρωπαίοι για τις αποφάσεις που έχει πάρει.

Όμως, η προκλητικότητα της Τουρκίας ίσως είναι το καμπανάκι για να ξυπνήσει η χριστιανική Ευρώπη. Ίσως είναι η τελευταία της ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να αποτελεί μια κοινότητα που έχει τις διαφορές της, αλλά έχει και πράγματα που την ενώνουν. Κι ένα από αυτά είναι η καταπολέμηση του ισλαμοφασισμού ο οποίος εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από τον Σουλτάνο Ερντογάν.

Η Άγκυρα θέλει να εξάγει τα προβλήματά της στην Ευρώπη. Που ξανακούστηκε πρόεδρος, πρωθυπουργός και υπουργοί μιας χώρας να οργανώνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις σε άλλες χώρες, συγκεντρώσεις που προάγουν το μίσος και δημιουργούν απειλές για την εθνική ασφάλεια των χωρών αυτών; Γιατί δηλαδή η Γερμανία, η Γαλλία ή η Ολλανδία να επιτρέψουν στους Τούρκους να κάνουν ό,τι γουστάρουν; Να διχάσουν, να ενσπείρουν το μίσος, να κάνουν ευρωπαϊκό ένα καθαρά τουρκικό πρόβλημα; Γιατί δηλαδή η μεγαλομανία του Ερντογάν να γίνει πρόβλημα και των ευρωπαϊκών χωρών;

Απειλεί η Άγκυρα ότι θα στείλει εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη αν δεν σκύψουν όλοι το κεφάλι στον Σουλτάνο. Να λοιπόν η ευκαιρία να γίνει το προσφυγικό πρόβλημα ευρωπαϊκό κι όχι ελληνικό. Να λοιπόν που η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει μια και καλή τον δικτάτορα Ταγίπ και να του πει «αι σιχτίρ Σουλτάνε».

Τι κάνουν τα νατοϊκά πλοία στο Αιγαίο; Βολτούλες και ψάρεμα; Ωραία, ας γεμίσει η θάλασσα και τα ελληνικά νησιά με στρατό κι ας τολμήσει η Τουρκία να κουνηθεί. Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν αλλά θα είναι πόλεμος της ενωμένης Ευρώπης απέναντι στο φασίστα Ερντογάν και στο βαθύ κράτος του. Η Τουρκία θέλει να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μουσουλμάνους και να δημιουργήσει μείζονα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουν οι Βρυξέλλες. Ως αρχή είναι το πάγωμα ή η πλήρης ματαίωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ο τερματισμός της ροής κοινοτικών κονδυλίων προς την Τουρκία. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμιά δουλειά στην Ευρώπη, είναι ανεπιθύμητοι γιατί δεν είναι Ευρωπαίοι. Όταν μάθουν τι σημαίνει δημοκρατία, όταν μάθουν να μην καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν μάθουν να μην φυλακίζουν χιλιάδες αντικυβερνητικούς κι όταν μάθουν να μην παρεμβαίνουν στο εσωτερικό άλλων χωρών απειλώντας τους με πόλεμο, τότε μπορεί να πλησιάσουν την Ευρώπη.

Μέχρι τότε, ας παραμείνουν εγκλωβισμένοι στη φασιστική και άκρως αντιδημοκρατική νοοτροπία τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα