Απάντηση Κώστα Αχ. Καραμανλή σε Βορίδη: Η ΝΔ δεν είναι κλειστό κλαμπ και μαυσωλείο

02:29 8/5/2022 - Πηγή: Antinews

Τη δική του ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς και στην ακραία δεξιά τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Καραμανλής έκανε αναδρομή στις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ όπως τις έθεσε ο ιδρυτής του κόμματος που κατά την ανάγνωσή του «έθεσε στον ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης αυτό που ονομάσαμε πρώτοι εμείς φιλελευθερισμό.  Το σύστημα που αναγνωρίζει την ελευθερία της αγοράς, με τη

ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους χάρη της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Βέβαια η νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη απέχει από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που προτάσσει διαχρονικά ο καραμανλισμός αλλά αυτό το αντιπαρήλθε ο νεότερος της πολιτικής οικογένειας.

Αντίθετα είπε ότι «είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, η παράταξη που παραμένει πιστή στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που σκέφτεται και δρα υπέρ των αδύναμων, των πολλών και όλων των Ελλήνων».

Αναφέρθηκε επίσης στο οικονομικό, κοινωνικό και ιδεολογικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας, σχεδόν μισό αιώνα μετά την ίδρυση της παράταξης. «Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας, γιατί αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη κεντροδεξιά πατριωτική παράταξη, αυτή που διαχρονικά διασφαλίζει τα συμφέροντα του έθνους και αυτή -που όπως είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από πολλά χρόνια- δεν εγκλωβίστηκε ποτέ στις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς, αλλά κατάφερε διαχρονικά να εντάξει στους κόλπους της πολίτες και πολιτικούς από όλους τους ιδεολογικούς χώρους… Η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει ποτέ κλειστό κλαμπ και μαυσωλείο. Έχει ανοιχτές τις πόρτες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

The post Απάντηση Κώστα Αχ. Καραμανλή σε Βορίδη: Η ΝΔ δεν είναι κλειστό κλαμπ και μαυσωλείο  appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα