Αντώνη Σαμαρά μην κάνεις πίσω!!!

Ο Σαμαράς τα βρήκε και πάλι μπαστούνια με την τρόικα και τους δανειστές, τώρα που πλησιάζει η ώρα της αποδέσμευσης. Κάθε φορά γίνονται μερικά βήματα μπροστά και μερικά βήματα πίσω. Τα βήματα μπροστά ήταν περισσότερα από τα βήματα πίσω. Τώρα φαίνεται πως πλησιάζουμε σε μια πιο αποφασιστική καμπή της μάχης. Οι δανειστές δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ο Σόιμπλε από εκεί που ήταν

για λίγο καιρό γλυκούλης και "πόσα έχετε πετύχει" τώρα ξαφνικά θεωρεί ότι δεν πετύχουμε τίποτα και ξαναέγινε ο γνωστός εκβιαστής. Φυσικά. Πώς αλλιώς θα αξιώνει να μας διοικεί εις τον αιώνα τον άπαντα;

Το πρόβλημα του Σαμαρά είναι ότι έχει κυριαρχήσει η ιδεολογία των Μνημονίων. Η ιδεολογία των Μνημονίων είναι ότι "η χώρα δεν μπορεί μόνη της". Αν δει κανείς τη ρητορική και του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη, και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τους ξένους. Ζητάει κούρεμα του χρέους και "όχι με μονομερείς ενέργειες». Δηλαδή ζητάει χατίρια. Ζητάει να μας ζουν άλλοι. Το ίδιο το Μνημόνιο ήταν η κατεξοχήν έκφραση του "χρειαζόμαστε βοήθεια". Και η νοοτροπία "να με ζουν οι άλλοι" ήταν η κατεξοχήν νοοτροπία που έφτιαξε τα υλικά της κρίσης, τα οποία πήρε μετά ο ΓΑΠ και μας έκανε αυτό που ζούμε σήμερα.

Αυτή η νοοτροπία λοιπόν του"δεν μπορείτε μόνοι σας" είναι πανταχού παρούσα στους δανειστές της Ελλάδας. Και ενώ τα πράγματα έχουν εμφανώς αλλάξει από τότε που ανέλαβε ο Σαμαράς, δηλαδή από τότε που ανέλαβε ξανά η ΝΔ (για να τα λέμε όλα), ο Σόιμπλε και ο κάθε Σόιμπλε, που πολύ κολακεύτηκε το γερμανικό εγώ του ότι "θα στρώσω τους τεμπέληδες και διεφθαρμένους Έλληνες" δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ποτέ δεν θα στρώσει κανέναν και ότι ο κάθε λαός μπορεί μόνον να στρώσει μόνος του. Απόδειξη, αυτό που συνέβη από τον Ιούνιο του 2012 και μετά. Και άλλη απόδειξη, αυτό που συνέβαινε από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2012. Μας διοικούσε αυτός από τον Μάιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012 και τα πράγματα πήγαιναν χάλια. Μας διοικεί πάλι αυτός από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα, Μάρτιο του 2014, και τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Γιατί;

Μα διότι απλούστατα, κύριε Σόιμπλε, είναι η εδώ κυβέρνηση που τα πήγαινε χάλια και που τα πηγαίνει καλά τώρα. Αν και νομίζετε ότι κατά βάθος εσείς κάνετε κουμάντο, η πραγματικότητα είναι ότι το αν θα τα πάει καλά αυτή η χώρα ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την ίδια. Δεν είστε εσείς που τα καταφέρνετε, όσο και εάν αυτό ικανοποιεί το γερμανικό υπερτροφικό εγώ σας.

Και κάτι ακόμη κύριε Σόιμπλε. Η κρίση δεν προκλήθηκε από μόνη της επειδή εμείς ήμασταν "τεμπέληδες και διεφθαρμένοι", όπως πολύ καλά βολεύεται το γερμανικό σας εγώ με αυτή την εξήγηση. Προκλήθηκε επειδή ένας πολύ συγκεκριμένος ηγέτης της χώρας μας, ο κ. ΓΑΠ πήρε εντολή από αυτούς που έπαιρνε εντολές να χτυπήσει το ευρώ μέσω της Ελλάδας για να σώσει το νόμισμα της πραγματικής του πατρίδας, το δολάριο. Αυτό γνωρίζω ότι δεν το είχατε καταλάβει στην αρχή (τόσο στουρνάρια είστε εσείς οι τάχατες ανώτεροι Γερμανοί), αλλά το καταλάβατε πολύ καλά στη συνέχεια, το 2012, αν και ήταν κάπως αργά πια για να προστατευτείτε. Τώρα, έναν αντίστοιχο ρόλο αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι να επιμείνει σε "κούρεμα" πάση θυσία, προκειμένου να χτυπήσει και πάλι το ευρώ πλήττοντας την πιστοληπτική ικανότητα της δικής σας χώρας και πάλι, της Γερμανίας. Εσείς όμως νομίζετε, αρέσκεστε να νομίζετε, ότι όλα θα πάνε καλά αν εσείς έχετε το κουμάντο. Εμ, δεν πάνε καλά επειδή εσείς έχετε το κουμάντο. Πάνε καλά επειδή ο Σαμαράς έχει το κουμάντο. Εδώ εσείς καλά-καλά δεν καταλάβατε πώς σας την έφερε ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοί, θα κάνετε κουμάντο μια περίπλοκη χώρα όπως η Ελλάδα; Γελιέστε και η ιστορία των τελευταίων τεσσάρων ετών αυτό απέδειξε, ότι γελιέστε και μάλιστα πολύ.

Αν λοιπόν, κύριε Σόιμπλε, μας λέτε με εκβιαστικό αντίλαλο ότι "δεν βοηθάμε κανέναν με το ζόρι" και όντως δεν θα δώσετε την βοήθεια με το ζόρι, από την άλλη δεν έχετε κανέναν δικαίωμα να παρεμποδίζετε την έξοδο της χώρας μας στις αγορές, για να βρει από εκεί τα χρήματα που δεν θέλετε να δώσετε με το ζόρι. Διότι μπορεί να προσποιείστε τώρα, αγαπητέ Σόιμπλε, ότι δεν θέλετε να μας βάλετε κάτι να κάνουμε "με το ζόρι", αλλά αυτό που θέλετε να μας βάλετε να κάνουμε "με το ζόρι", αληθινά με το ζόρι, είναι δεχτούμε να καταστρέψουμε την κτηνοτροφία μας, τους φούρνους μας και τους φαρμακοποιούς μας, χωρίς κανέναν προφανές όφελος για τη χώρα μας, παρά μόνον για τη δική σας κτηνοτροφία, τους δικούς σας (οργανωμένους και βιομηχανιοποιημένους) φούρνους και τους δικούς σας φαρμακάδες. Αυτό, αγαπητέ κύριε, δεν μας βάζετε να το κάνουμε "με το ζόρι"; Με το ζόρι το βάζετε. Το εκβιάζετε, για την ακρίβεια. Μην το παίζετε λοιπόν χαλαρός, διότι δεν είστε.

Αγαπητέ Σόιμπλε, η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ακόμη και εάν δυσκολευτεί στην αρχή της σύγκρουσης. Πολύ απλά, έχετε φέρει τα πράγματα με την άφρονα πολιτική σας εκεί, που δεν μπορεί να σας ανεχθεί πλέον κανένας εχέφρων άνθρωπος. Στην έσχατη περίπτωση, δεν θα πληρωθούν καμιά εννέα δις ομόλογα της ΕΚΤ. Δεν χάλασε ο κόσμος. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο μεγάλο νταλκά με την ΕΚΤ και στη σταθερότητα του ευρώ όπως έχετε εσείς. Εμείς θα ξαναθεωρηθούμε "χρεοκοπημένοι" και η ζωή θα τραβήξει τον άθλιο δρόμο της.

Πρόεδρε μην κάνεις πίσω. Είναι δύσκολη αυτή η παρτίδα σκάκι, αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή από το να την κερδίσεις. Καλύτερα να πέσεις μαχόμενος σε αυτήν εδώ τη μάχη, παρά να υποχωρήσεις. Και δεν θα πέσεις. Θα δεις ότι στο τέλος θα κερδίσεις.

Διογένης

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα