Αντιδράσεων συνέχεια για Πρέσπες και για ανασχηματισμό

Πυκνώνουν οι προεκλογικές περιοδείες κυβερνητικών στελεχών ανά την Επικράτεια ενώ με ιδιαίτερη "ζέση", πραγματοποιούνται στην Βόρεια Ελλάδα ειδικώς, εκεί όπου βρίσκεται το μαλακό "υπογάστριο" της Κυβέρνησης, λόγω της επιβαρυντικής για την δημοσκοπική της εικόνα, Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χθες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρέθηκε στην Καβάλα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλοςστην Κατερίνη.

Με

τον μεν υπουργό Οικονομικών, είχε προηγηθεί ένα "θρίλερ" για το εάν είπε ή δεν είπε ότι θεωρεί πιθανή τη νίκη της Ν.Δ στις επερχόμενες εκλογές, αλλά η πραγματική "είδηση" ήταν η συναινετική του στάση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Θα στηρίξουμε τη Ν.Δ στην ατυχή και απίθανη περίπτωση που γίνει Κυβέρνηση, στο αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είπε ο κ. Τσακαλώτος, θέτοντας ένα ενδιαφέρον ( και διαφορετικό) πλαίσιο για το πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση ( σε σχέση με τον προηγούμενο, αντιμνημονιακό εαυτό του κόμματος, προ 2015).

Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι από βήματος Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα, είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη "ελάτε να πάμε μαζί για τα πρωτογενή πλεονάσματα".

Και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να έτεινε χείρα φιλίας προς τη Ν.Δ σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, από την Καβάλα ωστόσο, μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε "οικονομία" πυρών για το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

" Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έχει μεγαλύτερη πληροφόρηση για την ημερομηνία της Δευτέρας Παρουσίας, παρά εγώ για το πώς θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα της Ν.Δ", είπε, φανερώνοντας και την πίεση που θα ασκηθεί ως κεντρική στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος προς την αντιπολίτευση, στο δρόμο προς τις κάλπες.

Από την ομιλία του κ. Τσακαλώτου στην Καβάλα, δεν έλειψαν και οι αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών : "Δώσαμε λύση σ' ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια" υποστήριξε και κόντρα στο σύνθημα η "Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική" , ανέφερε ότι τούτο δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία.

Στην προεκλογική "φαρέτρα" το αφορολόγητο- επίθεση σε Τζανακόπουλο για Πρέσπες

Από την Κατερίνη, όπου πραγματοποίησε ομιλία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προέκυψε καταρχάς ότι το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου για το 2020 που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει στην προεκλογική "φαρέτρα".

Σε συνέχεια της κατάργησης του έτερου μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, έβαλε στο προεκλογικό κάδρο και την κατάργηση του μέτρου περί μείωσης του αφορολόγητου

"Το μέτρο της μείωσης του αφορολογήτου είναι και αχρείαστο και εξαιρετικά επιβαρυντικό κοινωνικά και για αυτό η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με επιχειρήματα να πείσει τους εταίρους", είπε, βάζοντάς το και με τη "βούλα" στο προεκλογικό τερέν.

Η ομιλία του κ. Τζανακόπουλου στην Πιερία πάντως, κύλησε κάθε άλλο παρά ανέφελα.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν διαμαρτυρόμενοι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δέχεται φραστική επίθεση εντός της αίθουσας όπου εκφωνούσε την ομιλία του: "Εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες".

Ο ίδιος, μίλησε για "Κήρυκες του μίσους και του διχασμού" και υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας λέγοντας πως : Αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για την επίλυση μιας διένεξης σχεδόν 30 χρόνων που γεννήθηκε και γιγαντώθηκε πάνω στην πατριδοκαπηλία, την παραχάραξη της ιστορίας και έγινε το όχημα για να χτιστούν πολιτικές καριέρες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Νέο μήνυμα από τους 53

Παρά την προσπάθεια να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι που ανέβηκαν για την υπουργοποίηση των Μωραίτη- Τόλκα, οι 53 "ξαναχτύπησαν".

Αυτή τη φορά, η κριτική εστιάσθηκε στον Άγγελο Τόλκα και την καταγραφείσα -προ υπουργοποίησής του- διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το μέλός των 53, Μιχάλης Υδραίος, σε άρθρο που φιλοξενήθηκε στο commonality.gr, τον ιστότοπο της Τάσης, ανέφερε:

"Η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από μια πρόσφατη συνέντευξη του υφυπουργού πλέον Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην οποία φαίνεται να επαναλαμβάνει τα γνωστά μονότονα, προσχηματικά, βαθιά συντηρητικά και εθνικοκεντρικά επιχειρήματα για παραχώρηση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, με τρόπο που δεν διαφοροποιείται από την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της πολιτικά ανεπαρκούς ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, διαμορφώνει πολλά και σοβαρά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη επιλογή".

Το εσωκομματικό "ξεκαθάρισμα" αναμένεται να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πιθανότατα θα συνεδριάσει το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα