Αντιδράσεις για τα επεισόδια στις παρελάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega συνέστησε “ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους” και ζήτησε από το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί σύσσωμο απέναντι στα θλιβερά αυτά φαινόμενα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (ασχήμιες όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του) που συνέβησαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη,

δήλωσε τα εξής: «Ο Ελληνικός Λαός ξέρει πολύ καλά να διαχωρίζει οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία και οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας από την ανάγκη σεβασμού της ιστορικής μνήμης του Έθνους και των πολιτειακών θεσμών που συμβολίζουν την Εθνική μας ενότητα και υπόσταση.  Αυτοί που σήμερα, ημέρα εθνικής εορτής, ύψωσαν τις μικρές κομματικές και συνδικαλιστικές τους σημαίες, αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν εκφράζουν -γιατι ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν- το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Χειρότεροι δε όλων είναι όσοι ενέπλεξαν, τέτοια ημέρα, στην συνδικαλιστική τους τακτική τα παιδιά μας».

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είπε:

“Τα όσα συνέβησαν σήμερα την 28η Οκτωβρίου ημέρα που τιμάμε το μεγαλειώδη αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό με αποκορύφωμα τα επεισόδια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης δεν είναι μόνο απαράδεκτα αλλά κάτι πολύ χειρότερο. Είναι πράξεις που ποδοπατουν την ιστορία μας αποπνέουν φασιστική νοοτροπία και στρέφονται κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και της χώρας μας.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένες τις σημερινές αντιδράσει  και τόνισε ότι σήμερα “καταδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και η αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική”. Αναλυτικά η δήλωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

“Στις παρελάσεις, τόσο στις κεντρικές σε όλες τις πόλεις όσο και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες, καταδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων και με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις, παρόλο που η κυβέρνηση «εξαίρεσε» από αυτές τα σχολεία που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της.

Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς.

Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία.

Οι αγώνες του λαού τιμώντα

Keywords
Τυχαία Θέματα