Ανθ’ ημών Ρένα Δούρου

H Ρένα Δούρου μίλησε. Και είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική στη Σύνοδο Κορυφής και είναι απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις. Η υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει στους κόλπους του συνιστώσες που δεν επιθυμούν την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ, κατηγορεί την κυβέρνηση λέγοντας:

«Άβουλη και απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις, για άλλη μία φορά η ελληνική κυβέρνηση, μετέχει στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών με αντικείμενο

τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να έχει επεξεργαστεί γραμμή συμμαχιών με στόχο να επηρεάσει την πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε μια Ένωση όπου πλέον επικρατεί η ανοικτή σύγκρουση των εθνικών συμφερόντων, η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε διαφανεί εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή δεν διαθέτει καμία στρατηγική για τα κρίσιμα, καθοριστικά ζητήματα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει «ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύεται ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί το συμφέρον της χώρας και εγκαταλείπει τις τύχες της στα χέρια άλλων χωρών και κυβερνήσεων» και προσθέτει: «η in extremis συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, στο περιθώριο της συνόδου, δεν μπορεί να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα μιας κρίσης που βαθαίνει, με ένα μη βιώσιμο χρέος και μια καλπάζουσα ύφεση. Πολύ αργά και πολύ λίγο, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά και αποζητά ριζική αντιστροφή πολιτικής».

Τη δήλωση της κ. Δούρου τη βάλαμε ολόκληρη για να καταλάβετε πώς σκέφτεται μια βουλευτής που σκοπεύει να γίνει υπουργός. Φανταστείτε στη Σύνοδο Κορυφής να μας εκπροσωπούσε  ο Αλέξης Τσίπρας, η Ρ. Δούρου, ο Ρούντι Ρινάλντι και ο παμμέγιστος δημοσιογράφος  – συνδικαλιστής Αντώνης Νταβανέλος σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ένα κόμμα που ακόμη δεν είναι κόμμα, που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι σοβαροί αλλά μιλούν για έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Κι όμως, αποτολμά να κάνει κριτική σ’ αυτούς που έχουν παλέψει για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ.

Ας δανειστούμε μια ιστορική φράση παραφράζοντάς την.

Ανθ’ ημών Δούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα