«Ανταρσία» ΜΑΤ κατά Τόσκα και ηγεσίας ΕΛ.ΑΣ

Πρωτοφανή τα όσα γίνονται στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο η πολιτική, δηλ. ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας όσο και η αστυνομική ηγεσία (αρχηγός και υπαρχηγός) δείχνουν με τις κινήσεις τους, ότι μέλημά τους είναι να μη δυσαρεστήσουν το ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ΕΛΑΣ βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση με εκατοντάδες

άνδρες των ΜΑΤ να υποβάλλουν μαζικά αιτήματα μεταθέσεων από την υπηρεσία τους.

Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές και συνδέεται με την πρόσφατη μετακίνηση συναδέλφων τους που έγιναν, κατά τους ίδιους, κάτω από πολιτικές πιέσεις για να κατευνάσουν το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση αυτή ήταν μια ένδειξη δυσαρέσκειας, λόγω της απομάκρυνσης από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ ή αλλιώς ΜΑΤ) τεσσάρων αστυνομικών που κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο.

Η απομάκρυνσή τους προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό των ΜΑΤ με αποτέλεσμα περίπου 250 άνδρες από τους συνολικά 750 να ζητήσουν μετάθεση! «Δεν είναι δυνατόν να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο απέναντι στο θεσμικό έλεγχο από την ηγεσία του Σώματος» απαντάνε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου, που όμως δείχνουν μεγάλη προσήλωση στα κελεύσματα της Κουμουνδούρου!

M.A

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα